ИТН вадят Северна Македония, за да им създаде легитимност, ако

...
ИТН вадят Северна Македония, за да им създаде легитимност, ако
Коментари Харесай

Иванов: ИТН вадят Македония , за да получат легитимност при трети мандат

ИТН вадят Северна Македония, с цел да им сътвори легитимност, в случай че им се даде третия мандат за кабинет. Темата за участието на Северна Македония в Европейския съюз е прекомерно значима, с цел да става пленник на битката за краткосрочна власт у нас. Това разяснява съпредседателят на Демократична България Христо Иванов след чуването на външния министър Теодора Генчовска в Народното събрание.

Пред депутатите тя трябваше да показа паметна записка от среща сред премиера Кирил Петков и еврокомисария по разширението Оливер Вархей, на която се твърди, че той е заречен София да пусне Скопие в Европейски Съюз без Северна Македония да е изпълнила настояванията на България. Бележката обаче е с гриф " Строго секретно " и Генчовска не съумя да е изчете пред депутатите, тъй като те отхвърлиха съвещанието да се организира на закрити врата.

Това е един противен разпад на ръководещата коалиция, ние се опитвахме да не участваме в него. Прекалено значима е тематиката Северна Македония, с цел да става пленник за битката за краткосрочна власт в София. Втори път се вади тази тематика с извънредно и единствена пропагандна цел. Това се прави, с цел да се сътвори легитимност на партията, която към този момент се е декларирала като притежател на възможен трети мандат. Няма неприятно, само че тази агитация стартира с един статус на господин Трифонов за неуспеха господин Каримански да бъде излъчен за гуверньор на Българска народна банка и стана ясно, че тези обвинявания са като възмездие за това. Ще стане ясно, че заемането на този пост беше по-важно от всичко останало, сподели Иванов.

В резултат на френското председателство и работата на всички институции, освен на вашата, г-жо Генчовска, сме на път да получим добра база за взимане на политически решения и няма да можем да се произнесем по нея, тъй като тя към този момент беше омазана с катран и пера, и оттук насетне нито един министър председател няма да посмее да води диалози, тъй като това ще бъде инкриминирано по член 103 от Наказателен кодекс, който ни беше прочетен тук. Аз също би трябвало да бъда инкриминиран, тъй като съм водил диалози. Смразихме се с тези хора в оптималната степен, с цел да се занимаваме с евтина и пошла битка за власт през днешния ден, възмути се Христо Иванов.

Днес изпадаме в политическа безотговорност. Нашият неуспех ще бъде за самата концепция, че по-нататък има смисъл да се уголемява Европейски Съюз. Това е монументално закононарушение. Срам!, заключи Иванов.

Ще употребявам цитата на един публицист, който прочетох преди дни: " Ако едно нещо няма рационално продължение, то най-малко да има заслужен край ". И в случай че няма рационално продължение на взаимната ни работа в тази коалиция, дано най-малко финалът е заслужен, прикани пък Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

От чуването стана брутално ясно, че министър председателят е заемал друга позиция, друга от Народното събрание. Самият факт, че се е опитвал да наруши решенията, е национално изменничество. На мен персонално ми е предложил да измислим вид по този начин, че македонците да се съгласят на това, описа зам.-шефът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

С македонците сме един народ в две страни. Но и там в Народното събрание се водят същите полемики, което демонстрира до какъв брой народните представители са национални. Интересът ни е България и РСМ да са една страна. Проблемът не е в нас, а в македонската страна и ние като членове на Европейски Съюз да го използваме, с цел да оказваме напън върху тях, а не те върху нас, сподели пък водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.
ТЕМА преди 27 минути 330 преди 38 минути 421 преди 55 минути 368
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР