ИТН, партията на баща му, се опитва уреди Атанас Александров

...
ИТН, партията на баща му, се опитва уреди Атанас Александров
Коментари Харесай

Не били компютри, а компоти: Депутатски син се оказа не финансов експерт, а секретар

ИТН, партията на татко му, се пробва уреди Атанас Александров Атанасов във Фискалния съвет
Има ли нужният опит да бъде член на Фискалния съвет номиниралият от Има Такъв Народ Атанас Александров Атанасов. Той е наследник на депутата Александров Атанасов Александров и съгласно биографията, показана от партията, е идеален претендент.

Атанасов обаче не е специалист във Фискалния съвет, както твърди, а секретар там, декларират ръководителят на Съвета проф. доктор Борис Грозданов и членовете му Любомир Дацов, Дора Андреева и доцент доктор Григорий Вазов в писмо до ръководителя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Любомир Каримански (ИТН), оповестено от Офнюз .

„ От началото на 2018 година досега Атанас Атанасов заема служба административен секретар според член 8, алинея 6 от Правилата за работа на Фискалния съвет, признат в осъществяване на член 14 от Закона за фискален съвет и автоматизирани корективни механизми. При осъществяването на организационно-техническото обслужване на Фискалния съвет Атанас Атанасов не извършва отговорности, свързани с придобиване на професионален опит в региона на икономическия разбор и/или ръководството на обществените финанси по смисъла на член 8, алинея 1 от ЗФСАКМ “, написа проф. доктор Борис Грозданов, ръководител на Фискалния съвет.

Спорадично на господин Атанасов са възлагани единични други задания в помощ на работата на главните специалисти. Той няма присъединяване в взаимни разработки с Мрежата на самостоятелните фискални институции в Европейски Съюз, безапелационни са шефовете му.

Както и в борбата за Българска народна банка, партиите от обединението имат повече претенденти, в сравнение с места за тях. За петте места във Фискалния съвет се борят 7 души: Юнал Тасим, Лъчезар Борисов, Атанас Александров Атанасов, Любомир Дацов, Росица Чобанова, Калоян Ганев, Мартин Заимов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР