ИТН няма да подкрепи мандана на БСП, съобщи председателят на

...
ИТН няма да подкрепи мандана на БСП, съобщи председателят на
Коментари Харесай

След размяна на обвинения в пленарната зала: ИТН няма да подкрепи правителство на БСП |

Има Такъв Народ няма да поддържа мандана на Българска социалистическа партия, заяви ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов. Изказването му идва на фона на идната среща сред двете обединения през днешния ден.

" Ние по-късно, като отидем на среща, ще Ви потвърдим, че няма да подкрепим държавното управление на Българска социалистическа партия ", съобщи той и добави, че с дейностите си партията " пробва да избави Бюрото на Гешев, НСО да продължава да варди всевъзможни хора като Цвета Караянчева и Бойко Борисов, и ще спасите да не се закрият профилираната прокуратура и спецсъда. Всичко друго е лицемерно плямпане. "

Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ си разменят взаимни обвинявания от началото на днешното съвещание, като любопитните реплики варираха от " конгрес на Българска комунистическа партия "  до " шоколадови бонбони и цветя за Гешев ".

" Да не сте станал юрист на Нинова ", обърна се Йорданов към Тома Биков от ГЕРБ и добави: " Да не се окаже обаче, че сте станал юрист на дявола. " Станев, типично в стила на партията си, реши да е автентичен в речта си от трибуната и реши да опише алегория, след края на която заключи, че хората се усещат неудобно от " голата истина ".

Виктория Василева пък разяснява, че актуализацията на бюджета не би трябвало да се прави преждевременно. Така тя отхвърли двете оферти на Българска социалистическа партия - или лъчение на държавното управление, или актуализация на бюджета.

" Нека да си държим на думата, когато приказваме за държавния бюджет, да не подхождаме по този метод популистки и да бързаме с оферти от през днешния ден за през вчерашния ден, дано с изключение на бърза, тази актуализация да бъде качествена ", добави Василева.

От Има Такъв Народ по-рано обявиха, че се усещат като на конгрес на Българска комунистическа партия. Председателят на бюджетната комисия - Любомир Каримански от Има Такъв Народ, пък съобщи, че  " госпожа Нинова надали не задължи комисията по кое време да работи и по кое време да не работи ". 

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия го репликира с думите, че " на доста хора евентуално им е било фантазия да бъдат делегати на конгрес на Българска социалистическа партия ".

Той попита попита и какво се е трансформирало от предишния петък до през днешния ден, откакто 31 депутати от комисията са дали своят вот графика за приемане на бюджета, а внезапно Българска социалистическа партия желае нови периоди.

Тошко Йорданов пък реши да не разяснява актуализацията на бюджета, а вместо това се обърна към обществото: 

" Уважаеми сънародници, тоя парламент е цялостен с лицемери. Днешният ден е ден на лицемерието на Българска социалистическа партия ", съобщи той.

Според него, в случай че този парламент не бъде скъсен, както прикани Корнелия Нинова, той може да одобри закриването на спецсъда и спецпрокуратурата, да извади бюрото за отбрана от прокуратурата, да бъде признат нов закон за НСО.

" Ето по тази причина Българска социалистическа партия драпат дружно с ГЕРБ, а може би и с Движение за права и свободи (...) ГЕРБ и Българска социалистическа партия са в комплект, по този начин както бяха и в предните парламент ", съобщи той.

Тошко Йорданов заключи, че " в случай че предлагането мине, Българска социалистическа партия би трябвало да изпратят букет с цветя и шоколадови бонбони на Гешев ".

След изявлението на Йорданов думата взе Корнелия Нинова, която пък реши да легитимира партията си с изявлението на Слави Трифонов, който в едно от изявленията си дефинира Българска социалистическа партия като най-диалогичната партия в Народно събрание.

След това ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ взе още веднъж думата и сподели, че изявлението на Слави е било годно, когато Българска социалистическа партия се е държала като естествена партия. Той сподели още, че Нинова е виждала кабинета на Слави Трифонов от вътрешната страна.

След това тя взе думата и съобщи, че това е било преди 10 години, когато е гостувала в " Шоуто на Слави ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР