“ (ИТН) е политическа партия, създадена от българския телевизионен водещ

...
“ (ИТН) е политическа партия, създадена от българския телевизионен водещ
Коментари Харесай

Предизборни програми: Какво обещава "Има такъв народ" след вота на 2 октомври


„ “ (ИТН) е политическа партия, основана от българския ефирен водещ и артист. На 11 юли 2021 година „ “ печели парламентарните избори в България, откакто на 4 април същата година става втора политическа мощ в страната. Партията на Трифонов не съумява да излъчи предложение за кабинет и идват третите избори за 2021 година, когато Има Такъв Народ стават пета политическа мощ и вземат участие в съдружно държавно управление „ “.

Върху този политическа основа партията построява предизборната си стратегия за вота на 2 октомври:

Финансова политика

Сред предлаганите ограничения е обезпечаване на финансова макро- и микросреда за възобновяване и стабилно развитие; преструктуриране на разходната и приходната част на държавния бюджет, с оглед реализиране на функционално бюджетно равновесие и цикличното му балансиране. Поетапно понижаване на бюджетния недостиг от 1,5% до 1% в границите на един мандат. Политика по понижаване на данъчно – осигурителната тежест и въвеждане на необлагаем най-малко. Ефективно и транспарантно ръководство на обществените разноски след промяна в тяхната структурата, за резистентен и интензивен стопански напредък. Подобряване успеваемостта и контрола на финансовите институции.

Икономика

Сред ограниченията в тази сфера са реализиране на поредно и стабилно икономическо развитие; съответно ръководство на източниците на финансиране като пиедестал за развиване на икономиката; налична и сигурна инфраструктура – ефикасна децентрализация и модернизация на икономическите районни модели. Сред другите ограничения е правене и пускане на стратегическа стратегия за обезпечаване на нужния дипломиран човешки запас съгласно потребностите на стопанската система по райони и браншове, както и смяна в системата за оценка на научно-изследователската и развойната активност (НИРД), финансирането ѝ, както и основаване на работеща/ефективна инфраструктура за развиване на нововъведенията, използвани в стопанската система.

Социална политика

Сред обществените ограничения е поддръжка за фамилиите с деца. За тази цел се планува задвижване на законодателни и административни промени за по-лесно развъждане на деца в биологично семейство. Друга мярка е създаването на стратегии за ефикасна предварителна защита на риска от занемаряване на деца и предварителна защита на риска от беднотия, принуждение, зависимости. Подкрепата за възрастните хора с ниски приходи се показва в обезпечаване на витален най-малко над прага на бедността за пенсионерите с приход под 70% от минималната работна заплата. Има Такъв Народ желаят пускане на пенсионна промяна в първите две години за понижаване на недостига, неравенствата в изискванията на пенсиониране и злоупотребите. Предвижда се и актуализация на пенсиите всеки мандат. Подкрепата за хората с увреждания се показва във фокус върху качествата и развиването им за разширение опциите за реализация на пазара на труда на лицата с увреждания. Спиране на злоупотребите с ТЕЛК и преразглеждане на всички стратегии за обществено предприемачество с лица с увреждания.

Геополитика

Сред ограниченията във външната политика е интензивно присъединяване в съюзите, гарантиращи на България военна, политическа и икономическа сигурност. Създаване на условия за действително присъединяване на нашите сънародници зад граница в политическия развой в България, както и отбрана на правата им зад граница. Според Има Такъв Народ е нужна и неотложна промяна в работата на Министерство на външните работи, както и действително присъединяване на България във външната политика на Европейския съюз. Разширяването на Европейски Съюз с включването на страните от Западните Балкани, както и присъединяване ни в стратегически съюзи кат НАТО, остават съществени цели за Има Такъв Народ.

Енергетика

Сред ограниченията е нова уравновесена политика в региона на енергетиката в границите на Национална теория за енергийно развиване. Съкращаване на нездравословните излъчвания в полза на обществото и в сходство с обновената за България европейска " Зелена договорка ". Запазване ролята на нуклеарната енергетика в сходство с новите действителности в геополитически проект.

Друга мярка е излекуване на структуроопределящите държавни енергийни сдружения и въвеждане на механизми за справяне с корупцията. Разработване и приложение на механизъм на национално равнище за отбрана на енергийно уязвимите домакинства; хармонизиране на националното законодателство с настоящите енергийни политики и задачите в Националната теория за енергийно развиване.

Правосъдие

От Има Такъв Народ желаят цялостна промяна в състава на Висшия правосъден съвет, зариване на спецправосъдието, смяна на метода за избор на ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд, въвеждане на механизъм на директна самостоятелна конституционна тъжба. От партията желаят и директен избор на основен прокурор и извеждане на прокуратурата от състава на правосъдната власт. Сред другите ограничения са премени в изборното законодателство, осигурявайки персонална политическа отговорност, отчетност и прозрачност; експедитивност и бистрота в правосъдните производства посредством разширение на обсега на електронното правораздаване, както и основни промени при разходване на обществени средства.

Образование

Промяна на метода за финансиране „ парите следват ученика “. Ограничаване на стигмите „ елитни “ и „ неелитни “ учебни заведения, основани само на правилото „ брой възпитаници “ и бюджет. Въвеждане на оптимално два мандата за новоназначените шефове. Осигуряване на качествено и ориентирано към потребностите на децата и обществото обучение. Усъвършенстване на метода и формата на външното оценяване, както и смяна на наличието на образователните стратегии. Въвеждане на самостоятелно основан метод, който да посреща поведенческите особености.

Връщане на ролята на науката като мотор за икономическото и публично развиване посредством почтено възнаграждение на университетския състав в Българска академия на науките и ВУЗ и отмерено систематизиране на плановото финансиране за просвета по цели и институции, с цел да усъвършенства връзките наука-бизнес и наука-общество.

Регионална политика и инфраструктура

Усъвършенстване на политиката за интегрирано развиване на районите посредством възстановяване на процеса на обмисляне и въвеждане на механизми за успеваемост и увеличение на директните задгранични вложения. Оптимизиране на политиката по създаване, ремонт и поддържане на техническата инфраструктура в районите, обвързвана с транспортната досегаемост, ръководството на водните запаси и геозащитата. Проверка на сходството на действителното и представяното положение на регистъра на популацията - Национална база данни „ Население “, както и на останалите регистри – Национален електронен указател на актовете за гражданско положение, Регистър на единните цивилен номера и народен класификатор на непрекъснатите и актуалните адреси.

Здравеопазване

Реформа на модела на опазване на здравето посредством приемане на нови Закон за лечебните заведения и Закон за здравното обезпечаване. Създаване на електронно опазване на здравето. Демонополизация на Здравната каса, смяна в организацията и работата на лечебно диагностичния развой в болничните лечебни заведения, както и смяна в модела на оказване на дентална помощ. Осигуряване на съответен брой медицински фрагменти и повишение на доверието в системата. Добри условия за кариерно развиване в областта на опазването на здравето. По-добра връзка с противоположна връзка сред доктор и пациент. Достигане на европейски стандарти за добра здравна процедура.

Обществен ред (МВР)

Възстановяване и интензивно прилагане на инструментариума за откриване, попречване и секване на закононарушения. Превръщане на бранша в поръчител на сигурността и законността. Съществуването и организацията на Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност би трябвало да подсигуряват идентичното използване на закона по отношение на всички – от елементарния жител до държавните структури и прокуратурата. Прекратяване на съществуващата процедура на затваряне в себе си на специфичните служби и отвод от същинска отчетност за осъщественото пред Народното събрание. Създаване на опция Народното събрание и специфичните комисии да бъдат осведомени и да имат право да влияят върху противоконституционни практики и опити за слагане над закона.

Отбрана

Национално виновна политика посредством осъществяване на аргументирани законодателни и управнически решения за създаване на устойчива, съвременна и резултатна национална защита. Безусловна поддръжка за развиване на качествата на Въоръжените сили, целенасочена, неизменима и действена политика за задълбочаване на професионализацията на българските въоръжени сили. Нов метод за мотивация на хората в униформа, приели службата в отбрана на Отечеството освен като работа и кариера, само че и като метод на живот. Целенасочени дейности и съответни стъпки за подсилване и потребление на капацитета на националната просвета и промишленост в полза на защитата. Подкрепа за интензивно присъединяване в взаимни многонационални планове на НАТО и Европейски Съюз за придобиване на високотехнологични качества и разрастване на ефикасни стратегии за офсет на двустранна основа.

Пълната стратегия на " " -.

В седмицата преди изборите ще представим стратегиите на политическите сили, които се чака да са в идващото 48-о Народно заседание, съгласно проучванията на социологическите организации, с които работи bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР