ITF W25 Йерусалим, първи кръгГергана Топалова – Мао Мушика 6-3,

...
ITF W25 Йерусалим, първи кръгГергана Топалова – Мао Мушика 6-3,
Коментари Харесай

Гергана Топалова не загуби сет на старта в Йерусалим


ITF W25 Йерусалим, първи кръг

Гергана Топалова – Мао Мушика 6-3, 7-5

Гергана Топалова стартира присъединяване си на W25 шампионата в Йерусалим с двусетов триумф над международната №1277 Мао Мушика. Българката бе затруднена във втория сет, само че все пак не разреши на квалификантката да ѝ отнеме контрола върху дуела и си заслужи място в идната фаза.

Там ще я чака намиращата се на 374-о място в ранглистата Ана Броугън.

Топалова бе по-агресивна на сервис и записа повече асове (6-3), само че броят на двойните ѝ неточности също бе по-висок (5-2). Българската тенисистка завоюва 76% от точките си на първи сервис (25/33) и оползотвори пет от шестте си шанса за пробив (83%), до момента в който нейната съперничка осъществя единствено два от седемте си брейкпойнта (29%).

Топалова взе самодейността още от началото на конфликта, като осъществя ранен пробив, след което избави два следващи брейкпойнта и усили преднината си на 3-1. Мушика опита да отговори на предизвикването, само че малко по-късно третата ни ракета още веднъж проби сервиса на японката и поведе решително с 5-2. Тази рализка се резервира до края на сета и Топалова взе задатък в мача след 6-3.

Във втория сет българката се озова в сложна обстановка, защото този път Мушика съумя да пробие първа и реализира поврат за 4-3. Топалова обаче незабавно възвърне равенството, а след това приключи мача с решителен брейк, който ѝ донесе триумфа с 6-3, 7-5 след 1 час и 36 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР