ITF W25 Палманова, четвъртфиналГергана Топалова – Тара Вурт 6-4, 6-3Гергана

...
ITF W25 Палманова, четвъртфиналГергана Топалова – Тара Вурт 6-4, 6-3Гергана
Коментари Харесай

Гергана Топалова отстрани първата поставена в Палманова


ITF W25 Палманова, четвъртфинал

Гергана Топалова – Тара Вурт 6-4, 6-3

Гергана Топалова записа нов триумф на W25 шампионата в Палманова. Българката доближи до полуфиналите на конкуренцията след двусетов триумф над първата подложен Тара Вурт (№178). Подобно на вчерашния си мач, втората ни ракета инкасира пробив в самото начало, само че след това съумя да обърне развоя на мача и да си заслужи място в идната фаза.

Там нейна съперничка ще бъде четвъртата сложена Роза Висенс Мас (№214) или Ариана Геерлингс Мартинес (№960).

Топалова записа два аса против един на Вурт, като в това време бе доста по-резултатна при подаванията си (40-29). Българката завоюва 70% от точките си на първи сервис (28/40) и беше безупречна при възможностите си за пробив (3/3), до момента в който нейната съперничка осъществя единствено един от своите пет брейкпойнта (20%).

Сервисът на Топалова бе продънен още в самото начало, в резултат на което тя се оказа догонваща при 1-3. Впоследствие обаче втората ни ракета подвигна доста равнището и завоюва идващите три гейма, преди Вурт да прекъсне серията ѝ и да възвърне равенството при 4-4. Това обаче бе единствено краткотрайна спънка за Топалова, която още веднъж излезе напред в резултата, след което записа решителен пробив за 6-4.

След равностойното начало на втория сет българската тенисистка още веднъж съумя да пробие първа и натрупа удобен задатък от 5-2. Вурт можеше да върне интригата, откакто завоюва осмия гейм и стигна до брейкпойнт в деветия, само че Топалова не разреши водачеството ѝ да бъде застрашено и победи с 6-4, 6-3 след 1 час и 27 минути на корта.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: една седмица в " Рая на тениса "
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР