ITF W25 Ираклион, четвъртфиналДжулия Терзийска – Арина Василеску 6-3, 7-6(2)Джулия

...
ITF W25 Ираклион, четвъртфиналДжулия Терзийска – Арина Василеску 6-3, 7-6(2)Джулия
Коментари Харесай

Терзийска е на полуфинал в Ираклион след нова чиста победа


ITF W25 Ираклион, четвъртфинал

Джулия Терзийска – Арина Василеску 6-3, 7-6(2)

Джулия Терзийска продължи чудесното си показване на W25 шампионата в Ираклион и доближи до полуфиналите след нов двусетов триумф, този път над международната №556 Арина Василеску. Българката изоставаше с 1-4 във втория сет, само че но разреши на съперничката си да ѝ отнеме контрола върху мача и заслужи мястото си в идната фаза.

Там нейна съперничка ще бъде четвъртата сложена Мириам Булгару (№281).

Единственият ас в мача бе дело на Терзийска, която също по този начин направи по-малко двойни неточности (1-2). Българската тенисистка завоюва 54% от точките си на първи сервис (32/59) и оползотвори пет от седемте си шанса за пробив (71%), до момента в който Василеску осъществя едвам четири от своите дванадесет брейкпойнта (33%).

Мачът стартира чудесно за Терзийска, която осъществя ранен брейк и поведе с 2-0, само че Василеску съумя да изравни резултата. Това обаче не обезвери българката, която усъвършенства доста представянето си и натрупа удобен задатък от 5-2. Това се оказа повратният миг в сета, защото Терзийска запази тази разлика иа се наложи с 6-3.

Вторият сет стартира по подобен метод, само че при разменени функции – Терзийска инкасира брейк и изостана с 1-3. Световната №532 обаче отговори на предизвикването, като след това стигна до цялостен поврат, пробивайки за 5-4. Терзийска обаче не съумя да се възползва от опцията да сервира за сета и Василеску изравни, след което затвърди брейка и поведе с 6-5. Българката обаче не разреши на съперничката си да стигне до успеха и вкара мача в тайбрек.

В него Терзийска бързо взе инициативта, натрупвайки безапелационна преднина от 4-0. Василеску прекъсна серията ѝ, само че не за дълго и българската тенисистка стигна до пет следващи мачбола. Първият бе пропуснат, само че при идната си опция Терзийска завърши мача, триумфирайки с 6-3, 7-6(2) по-късно под два часа на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР