ITF W15 Монастир, четвъртфиналДжулия Терзийска – Катарина Кузмова 6-2, 6-3Джулия

...
ITF W15 Монастир, четвъртфиналДжулия Терзийска – Катарина Кузмова 6-2, 6-3Джулия
Коментари Харесай

Джулия Терзийска досигна до полуфинал в Монастир


ITF W15 Монастир, четвъртфинал

Джулия Терзийска – Катарина Кузмова 6-2, 6-3

Джулия Терзийска продължи мощното си показване на шампионата на ITF в Монастир и доближи до полуфиналите след чиста победа над 738-мата в света Катарина Кузмова. Българката сподели съмнения в средата на втория сет, само че през останалата част от мача превъзхождаше своята съперничка и стигна до изцяло подобаващ триумф.

В борбата за място на финала Терзийска ще се изправи против международната №798 Надин Келер.

Терзийска записа повече асове в днешния дуел (8-2) и направи единствено една непредизвикана неточност против седем за Кузмова. Българката завоюва 64% от точките си на първи сервис (30/47) и осъществя пет от десетте си точки за пробив (50%), до момента в който нейната съперничка оползотвори единствено един от своите шест брейкпойнта (17%).

Кузмова завоюва откриващия гейм, само че Терзийска бързо взе самодейността като осъществя първия пробив в мача и реализира поврат за 3-1. Шестата в схемата понижи изоставането си, само че незабавно по-късно българската тенисистка си върна контрола върху играта и още веднъж направи серия от три следващи извоювани гейма, като по този метод се наложи с 6-2 в първата част.

Вторият сет стартира по подобен метод и Терзийска поведе с 3-1, само че този път втората сложена разреши на съперничката си да възвърне равенството. Това обаче не разколеба българката българката и тя проби още веднъж, а повратният миг в сета се оказа маратонският осми гейм, в който Терзийска реализира поврат от 15-40 и завоюва подаването си, затвърждавайки брейка за 5-3. Това пречупи съпротивата на Кузмова и българската тенисистка завоюва без особени проблеми идващото си подаване, триумфирайки с 6-2, 6-3 след 74 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР