ITF М25 Пореч, втори кръгАлександър Лазаров – Лоурой Мартинес 6-4

...
ITF М25 Пореч, втори кръгАлександър Лазаров – Лоурой Мартинес 6-4
Коментари Харесай

Без загубен сет: Лазаров се класира за четвъртфинал в Пореч


ITF М25 Пореч, втори кръг
Александър Лазаров – Лоурой Мартинес 6-4 6-4


Александър Лазаров продължава да се показва мощно в Пореч и след втора поредна чиста победа към този момент е на четвъртфинал в ITF конкуренцията с награден фонд 25 хиляди $.

Българинът преодоля Лоурой Мартинес с 6-4 6-4, като резултатът не демонстрира ясно надмощието, което третата ни ракета имаше в срещата. Алекс пропусна 8 от 12-те си брейкбола, което направи срещата по-оспорвана.

Макар да изостана с пробив за 3-4 в първата част, той не загуби повече геймове до края на сета и поведе в мача. Във втората двамата си размениха по един брейк, преди при 4-4 Лазаров да извърши превъзходна композиция сред къса и драйв воле, с цел да си обезпечи мачбол. Мартинес сгреши и срещата завърши.

В идващия кръг му следва мач със Себастиян Гима (№727) от Румъния. В първи кръг 19-годишният тенисист преодоля топ поставения, а във втори игра единствено три гейма, преди противникът му да се откаже.

До края на февруари сезонът на Гима бе минал напълно в Монастир, където стигна до един край, изгубен със 7-5 6-7(5) 6-7(7). Това бе и първата борба за трофей в професионалната му кариера.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР