ITF M15 Созопол, първи кръгПьотр Нестеров – Джордж Лазаров 6-2,

...
ITF M15 Созопол, първи кръгПьотр Нестеров – Джордж Лазаров 6-2,
Коментари Харесай

Нестеров, Милев и Радулов достигнаха 1/8-финалите в Созопол


ITF M15 Созопол, първи кръг

Пьотр Нестеров – Джордж Лазаров 6-2, 6-3

Янаки Милев – Мерт Рамадан 7-6(1), 6-4

Илиян Радулов – Симеон Терзиев 6-4, 6-3

Симон-Антони Иванов – Николае Фрунца 6-1, 1-6, 2-6

Няколко от българските участници записаха победи в първи кръг на М15 шампионата в Созопол. Пьотр Нестеров и Янаки Милев доближиха до осминафиналите след победи надлежно над Джордж Лазаров и Мерт Рамадан. В другия напълно български конфликт от днешната стратегия Илиян Радулов записа първа победа в професионалния тенис, надделявайки в два сета над Симеон Терзиев.

За страдание едно от огромните български имена в конкуренцията – Симон-Антони Иванов, завърши присъединяване си откакто позволи поврат против осмия подложен Николае Фрунца (№610).

В началото на мача сред Нестеров и Лазаров двамата си размениха по един ранен пробив, само че по-късно роденият в Москва тенисист подвигна доста темпото и направи серия от четири следващи извоювани гейма. След равностойното начало на втория сет Нестеров съумя на два пъти да пробие сервиса на Лазаров и победи с 6-2, 6-3.

В идната фаза обаче международният №811 ще се изправи пред много по-сериозно предизвикателство в лицето на третия подложен Владислав Орлов (№459).

Денят ще бъде незабравим за Илиян Радулов, който записа първата си победа в професионалния тенис, елиминирайки своя съотечественик Симеон Терзиев. Макар на два пъти да изостана първоначално, Радулов съумя да обърне развоя на събитията и да завоюва първия сет с 6-4. Във втората част Радулов позволи ранен пробив и трябваше да наваксва пасив от 0-3, само че все пак съумя да реализира поврат и победи с 6-4, 6-3.

Негов конкурент на осминафинала ще бъде международният №915 Олаф Пичковски.

Сред най-хубавите 16 в шампионата откри място и Янаки Милев, който надви над Мерт Рамадан. Квалификантът не бе по никакъв начин надалеч от това да завоюва първия сет, само че Милев реализира поврат от 1-4 и се наложи след тайбрек. Историята се повтори във втората част, когато Рамадан още веднъж завоюва четири от първите пет гейма, само че Милев и този път подвигна равнището и надви със 7-6(1), 6-4.

На осминафинала го чака осмият в схемата Николае Фрунца (№610), който в профил Симон-Антони Иванов.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР