Италия заяви днес, че арогантната Франция рискува да стане неин

...
Италия заяви днес, че арогантната Франция рискува да стане неин
Коментари Харесай

Италия ще заклейми Франция като враг номер 1 по въпросите с миграцията

Италия съобщи през днешния ден, че " арогантната " Франция рискува да стане неин " зложелател номер едно " по въпросите на миграцията, съобщи Ройтерс.

В отговор на мненията на Еманюел Макрон, който сподели, че мигрантските потоци към Европа са намалели спрямо преди няколко години, италианският вицепремиер Луиджи ди Майо сподели, че френският президент няма връзка с действителността.

" Италия фактически е изправена пред изключителна обстановка с миграцията и това частично се дължи на обстоятелството, че Франция продължава да връща хората на границата си.

Макрон рискува да направи страната си зложелател номер едно на Италия по отношение на тази изключителна обстановка ", написа Ди Майо на страницата си във " Facebook "

В тази връзка италианският вътрешен министър Матео Салвини сподели, че в страната му са пристигнали 650 000 мигранти по море през последните четири години.

В Италия са подадени 430 000 молби за леговище и са били подслонени 170 000 " хипотетични бежанци " за общата сума от 5 милиарда евро.

" Ако това не е проблем за арогантния президент Макрон, ние го призоваваме да спре да наскърбява и вместо това да покаже малко милосърдие, като отвори вратите на Франция и допусне децата, мъжете и дамите през Вентимиля ", съобщи той в официално съобщение, имайки поради североизточния италиански град на границата с Франция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР