Италия заяви, че ще предостави на Украйна оръжия и предложи

...
Италия заяви, че ще предостави на Украйна оръжия и предложи
Коментари Харесай

Италия ще предостави оръжие на Украйна и помощи за бежанците оттам

Италия съобщи, че ще даде на Украйна оръжия и предложи помощ на нейните бежанци, бягащи от съветската инвазия, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1358
Декрет, признат от кабинета на премиера Марио Драги дава обещание " военни транспортни средства, материали и съоръжение за украинското държавно управление ". Решението би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание, преди да влезе в действие.

Също по този начин Италия вкарва и изключително състояние до края на тази година, с цел да се помогне на украинските бежанци. Декретът съдържа ограничения, целящи да понижат зависимостта на Италия от газ за зареждане на нейната енергетика, в случай че това се окаже належащо.

Стъпките на Рим бяха подхванати в миг, когато съветски и украински публични представители се срещнаха на границата с Беларус, с цел да обсъдят преустановяване на огъня, до момента в който съветските сили срещнаха решителна опозиция от страна на украинските войски и цивилни жители през петия ден от спора.

Правителството на Драги отпусна 10 милиона евро за подсилване на оборудванията за бежанци, като увеличи потенциала на своите центрове за настаняване с до 16 000 места.

Кабинетът сътвори и фонд от 500 000 евро, целящ да даде опция на украински студенти, откриватели и  преподаватели да продължат работата си в италиански университети и институти по изкуствата.

Тъй като Италия се бори с внезапното нарастване на разноските за сила, което беше нанасят вреди на компаниите и семействата още преди войната в Украйна, държавното управление позволи превантивни ограничения, в случай че изключителната обстановка се задълбочи. Те включват " ограничение потреблението на газ в електроцентралите посредством оптималното допустимо увеличение на производството на сила от други източници ", главно възобновими.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1358  Москва осъди решението на Германия да изпрати оръжие на Украйна Москва осъди решението на Германия да изпрати оръжие на Украйна  Финландия и Норвегия ще изпратят оръжие на Украйна Финландия и Норвегия ще изпратят оръжие на Украйна  Международният углавен съд ще проверява закононарушения, осъществени по време на съветската инвазия против Украйна Международният углавен съд ще проверява закононарушения, осъществени по време на съветската инвазия против Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР