Италия завърши по впечатляващ начин европейските квалификации. Отборът, воден от

...
Италия завърши по впечатляващ начин европейските квалификации. Отборът, воден от
Коментари Харесай

Историческа Италия завърши с рекорди и голово шоу

Италия приключи по впечатляващ метод европейските квалификации. Отборът, воден от Роберто Манчини, отнесе Армения с 9:1. Въпреки че се класира за финалите преди много време, отборът направи шоу за почитателите си в Палермо.

С този триумф италианците приключиха акцията с няколко върха. За първи път в историята отбор на Италия се класира за огромен шампионат с съвършен актив от квалификациите. Днес те записаха десета победа от 10 мача. Освен това те записаха 11-а поредна победа, което е връх за тима, както и десетте триумфа в границите на една каледарна година. Италия продължи и серията си без загуба, като към този момент 49 домашен срещи в квалификации.

Наставникът на " адзурите " направи доста промени от предходния мач, само че играчите, на които заложи, не го разочароваха. Италианците започнаха мощно и в осмата минута поведоха. Имобиле откри резултата след удар с глава, възползвайки се от центриране на Киеза. Секунди по-късно Дзаниоло се разписа. Домакините малко понижиха темпото и след неточност на Бонучи, Карапетян удари гредата.

Meanwhile, in Palermo...

Italy 9-1 Armenia

#ITAARM pic.twitter.com/nbG3cEtXYV
— Goal (@goal) November 18, 2019
Малко преди да е минал половин час игра Италия стигна до трето попадение. Защитникът на Ювентус откри с превъзходно подаване Барела и той направи резултата 3:0. Малко по-късно Киеза, който бе леко изолиран, удари гредата. Имобиле означи втория си гол в 33-ата минута. Гостите се разминаха с ново попадение малко преди почивката, когато Киеза направи пропуск, а малко по-късно Имобиле нацели гредата.

След почивката " адзурите " продължиха на високо движение, а Киеза продължи да няма ден. Той за повторно удари гредата в 57-ата минута. 20-годишният Дзаниоло обаче продължи да е ефикасен. След подаване на Жоржиньо халфът на Рома направи 5:0. Следващата серия стартира в 72-ата минута, когато Романьоли се разписа. Последва гол на Жоржиньо от дузпа и попадение на влезлия като запаса Орсолини.

Nicolo Zaniolo has scored his first goal and recorded his first assist for the Italy senior side.

A night of firsts for the 20 year old. pic.twitter.com/9GNWRVESX8
— Squawka Football (@Squawka) November 18, 2019
Армения стигна до почетен гол в 79-ата минута, когато Бабаян изненада Мерет с отдалечен удар. Малко по-рано италианският вратар направи дебют за националния тим. След многото благоприятни условия най-сетне, девет минути преди края, измежду голмайсторите се подреди и Киеза.

СТАТИСТИКА
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ ЕВРО 2020 10 кръг, понеделник 18 ноември  Италия 9:1краен резулат  Армения
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР