Италия записа втора победа в турнира от Лигата на нациите,

...
Италия записа втора победа в турнира от Лигата на нациите,
Коментари Харесай

Италия записа втора победа в Лигата на нациите във Варна

Италия записа втора победа в шампионата от Лигата на нациите, който се организира във Варна. "Скуадра адзура " надви над Австралия с 3:1 гейма. Успехът е шести за италианците в лигата, те имат и две провали и общо 18 точки в актива си. Австралия е с една победа, 7 загуби и 6 точки.

В началото на първата част Австралия съумя до поведе в резултата с 4:2, само че италианците изравниха при 5:5. След този резултат символичните посетители означиха 4 следващи точки и поведоха с 9:5. При второто техническо спиране Италия водеше с 16:11. До края на гейма италианците нямаха никакви проблеми и взеха първата част с 25:18.

В началото на втората част Италия продължи с положителната си игра и поведе с 6:2, само че с доста добра игра Австралия съумя да изравни при 7:7. При първото техническо спиране резултатът бе 8:7 за Италия. След спирането последваха четири равенства, след които символичните домакини поведоха с 2 точки при 13:11. Последва серия от 4 точки на Италия, която освен изравни, само че и поведе в резултата. При второто техническо спиране "скуадра адзура " още веднъж имаше задатък от 1 точки - 16:15. След спирането гостите дръпнаха с 4 точки при 20:16, само че с три следващи точки австралийците стопиха пасива си до точки - 19:20. Домакините в мача съумяха да стигнат и до тъждество при 22:22. Последваха 8 изравнявания на резултата, само че австралийците демонстрираха повече предпочитание и съумяха мъчно да вземат втората част с 32:30.

Играта при започване на третата част бе равностойна, а резултатът се движеше точка за точка. След четири изравнявания Италия съумя да поведе с 2 точки при 6:4, а при първото техническо спиране водеше с 8:5. След спирането Италия сподели отлична игра и поведе с 6 точки при 13:7, а при второто техническо спиране резултатът бе 16:11 за символичните посетители. До края на гейма италианците демонстрираха класата си и при осъществяването на начален удар, и в отбрана, и в офанзива, и без значение че позволиха в края Австралия да направи серия от три точки, без проблеми затвориха третата част с 25:18.

Четвъртата част стартира като предходната с равностойна игра и точка за точка. След 7 изравнявания Италия водеше при първото техническо спиране с 8:7. След спирането италианците съумяха да поведат с 5 точки при 12:7. При второто техническо спиране италианците водеха с 16:11. До края на гема италианците сподели по-стойностна игра и справедливо взеха четвъртата част с 25:15 и надлежно мача с 3:1.

В неделя са последните срещи от шампионата. От 17.00 играят Австралия и Япония, а от 20.40 часа е срещата сред България и Италия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР