Италия задмина Великобритания и стана страната с най-много смъртни случаи

...
Италия задмина Великобритания и стана страната с най-много смъртни случаи
Коментари Харесай

Италия вече е страната с най-много смъртни случаи от коронавирус в Европа

Италия задмина Англия и стана страната с най-вече смъртни случаи на хора с Covid-19 в Европа, заяви Асошиейтед прес.

Италия записва в неделя 484 смъртни случая, което е най-малкият брой от към месец насам. Въпреки това общият брой на жертвите на пандемията в страната доближи 64 520, до момента в който смъртните случаи във Англия са 64 267 по данни на университета " Джонс Хопкинс ".

Една аргументите за огромния брой смъртни случаи в Италия е, че тя бе първата страна в Европа, наранена от пандемията и лекарите трябваше да се борят с значително чужд вирус. Освен това Италия има по-лошо съответствие сред медицински личен състав и пациенти спрямо други европейски страни. Почти един на всеки 30 италианци се е заразил с новия ковид от февруари насам, когато Италия стана първата западна страна, ударена от пандемията.

Тълпи заляха в неделя улиците на градове в Италия и принудиха полицията в Рим да затвори някои известни места, като Фонтана ди Треви, до момента в който държавното управление разисква кои ограничавания да остави в действие в интервала на коледните празници, оповестява Ройтерс.

Смекчаването на някои от ограничаващите ограничения, наложени в Рим предишния месец в битката с пандемията, изкара тълпи от хора по огрените от слънцето улици на града, засилвайки паниките от вероятен гърмеж на инфекциите през януари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР