Италия въвежда от утре частична карантина в опит да овладее

...
Италия въвежда от утре частична карантина в опит да овладее
Коментари Харесай

Италия въвежда частична карантина

Италия вкарва от на следващия ден частична карантина в опит да овладее новата вълна от инфектирани с COVID-19 в страната, съобщи Ройтерс.

Работното време на питейните заведения и заведенията за хранене в цялата страна се лимитира до 18 ч., а кина, театри, казина, фитнес зали и басейни се затварят. Призовават се всички жители да не пътуват и да не канят посетители вкъщи си. Улиците и площадите, където може да се събират хора ще се затварят за обществеността след 21 часа.

Това са най-строгите ограничения в Италия от май месец насам, когато обстановката краткотрайно се облекчи.

Осъзнавайки големите разноски при прекъсване на стопанската система, италианското държавно управление не желае да повтаря общата обсада от пролетта, само че е насила да усилва последователно рестриктивните мерки, защото пандемията се разраства, се споделя в публично известие.

Последните данни сочат над 19 хиляди нови случая на COVID-19 в границите на 24 часа. Само в Милано имаше 1000 нови случая.

До момента в Италия има общо над половин милион случая, повече от половината от тях (52%) са към този момент здрави, а 37 хиляди души (7,3%) са умряли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР