Италия ще задържи корабите на германската неправителствена организация Мисия Лайфлайн.

...
Италия ще задържи корабите на германската неправителствена организация Мисия Лайфлайн.
Коментари Харесай

Италия ще задържи корабите на германска НПО

Италия ще задържи корабите на немската неправителствена организация " Мисия Лайфлайн ".
Италия през вчерашния ден съобщи, че ще задържи два избавителни кораба, единият от които се намира в Средиземно море и транспортира повече от 200 мигранти, защото тези кораби плават „ нелегално” под холандски байрак.
Двата кораба „ Лайфлайн” и „ Сийфъч” на немската неправителствена организация „ Мисия Лайфлайн” „ ще бъдат арестувани от италианското държавно управление и ориентирани към нашите пристанища”, с цел да стартира следствие за техния законен статус на мореплаване, съобщи министърът на инфраструктурата на Италия Данило Тонинели.
Съобщението пристигна, откакто новото популистко държавно управление по-рано този месец отхвърли да одобри кораба Aquarius.
Корабът „ Лайфлайн” е избавил 226 мигранти от крайбрежията на Либия, обявиха от неправителствената организация.
Вътрешният министър на Италия Матео Салвини по-рано съобщи, че този транспортен съд, който плава под холандски байрак, най-добре да „ отиде в Холандия”.
„ Чуждестранни кораби на неправителствени организации няма да допрян италианска почва в никакъв случай повече”, написа той във Фейсбук.
Но министърът на инфраструктурата на Италия - Тонинели по-късно съобщи, че холандското държавно управление е съобщило, че няма регистриран подобен транспортен съд. Представител на Холандия в Европейски Съюз даже написа в Туитър, че тези два кораба не плават под техен байрак.
" Тези кораби са благосъстоятелност на немска неправителствена организация и не попадат в холандските плавателни регистри ", написа той в Twitter.
Тонинели упрекна корабите на „ Лайфлайн” в нарушение на интернационалното морско право като е взела мигрантите макар намесата на либийската брегова защита. Освен това корабът е заплашил живота на мигрантите, защото „ той има потенциал от 50 души”, а е качил на борда си повече от 200.
Тонинели също сподели, че Италия ще одобри мигрантите. Италия " още веднъж ще избави мигранти " и ще ги транспортира до италианските крайбрежия в с италиански лодки. " И ние ще задържим кораба ", съобщи министърът на инфраструктурата.
" За нас е значимо спасяването на животи, само че по-важно е това да се случва легално и безопасно”, добави той и дефинира избавителните кораби като " безотговорни ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР