Италия ще бъде домакин на среща на върха на министрите

...
Италия ще бъде домакин на среща на върха на министрите
Коментари Харесай

Италия ще е домакин на среща на Г-7, посветена на сигурността

Италия ще бъде хазаин на среща на върха на министрите на вътрешните работи на страните от Г-7. Това заяви през днешния ден италианският министър на вътрешните работи Марко Минити, чиято страна е ротационен ръководител на Голямата седморка, съобщи Асошиейтед прес.

Минити заяви, че срещата на вътрешните министри на Г-7, която ще бъде отдадена на въпросите на сигурността, ще се състои най-вероятно през октомври.

Министърът направи това известие на обичайна годишна конференция на вътрешното ведомство, на която се обобщава неговата работа.

Пред публицистите Минити сподели, че в Италия равнището на терористична опасност остава високо, само че няма сведения за непосредствена опасност от офанзива. Министърът заяви, че от началото на годината Италия е изгонила 199 чужденци, обвинени, че са опасност за сигурността, откакто са посочили първични признаци за радикализация, само че не са достигнали етапа за обмисляне на терористични офанзиви.

На конференцията Минити засегна и тематиката за миграцията и ръководството на миграционните потоци, добавя ДПА. Той сподели, че за първи път Италия вижда светлина в края на тунела, визирайки притока на противозаконни мигранти.
"Управлението на миграционните потоци е нещо доста мъчно, само че не и невероятно. Мисля, че ние към момента сме в тунела и че тунелът е дълъг, само че за първи път аз стартирам да виждам светлина в края на този тунел ", сподели Минити.

По данни на вътрешното министерство в Италия от началото на годината са пристигнали с лодки през Средиземно море 97 293 противозаконни мигранти. Това е с 4,1 % по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. През първата половина на август намаляването на броя на мигрантите, пристигнали през Средиземно море, е с 73 % спрямо първата половина на август предходната година. Това понижаване става в миг, в който Италия взе решение да стартира военноморска задача в либийските териториални води в поддръжка на либийските крайбрежни патрули и да контролира чрез поведенчески кодекс избавителните интервенции на мигранти, осъществявани от неправителствени организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР