Италия се възстановява от епидемията от коронавируса и външният ѝ

...
Италия се възстановява от епидемията от коронавируса и външният ѝ
Коментари Харесай

Италианският външен министър насърчи германците да посетят това лято Италия

Италия се възвръща от епидемията от ковид и външният ѝ министър Луиджи ди Майо изрази вяра, че това лято туристите от Германия и други европейски страни ще се върнат в страната му, заяви Българска телеграфна агенция.

"Готови сме през лятото да посрещнем туристи от Европа при всички нужни ограничения за сигурност ", сподели той в изявление за немския вестник "Билд ".

В Италия нараства броят на "новите небогати " в резултат на ковид

Италия, една от страните, най-тежко наранена от пандемията, се готви от 3 юни да приема чужденци от Шенгенското пространство.

В изявлението си Ди Майо показва, че туризмът образува 15 % от Брутният вътрешен продукт на Италия и се обръща към германците с думите: "Елате, прекарайте почивката си в Италия. Елате и посетете нашите плажове, нашето море, планинските ни села, насладете се на нашата кухня. Ние сме подготвени да ви посрещнем с усмивка. Всички ние сме европейци ".

Вчера 11 външни министри от Европейски Съюз, измежду които и Ди Майо, на видеоконферентна среща обсъждаха по какъв начин последователно да вдигнат рестриктивните мерки върху свободното придвижване на хора, наложени поради ковид. Те се договориха пътуванията през граница да бъдат подновявани на стадии - според от епидемиологичните обстановки и в съгласуваност сред страните.

Утре немският външен министър Хайко Маас ще разисква по-нататъшни ограничения в това връзки с сътрудниците си от Франция, Австрия и Швейцария.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР