Италия се противопостави на идеята за нов режим на санкцииОтговорът

...
Италия се противопостави на идеята за нов режим на санкцииОтговорът
Коментари Харесай

ЕС разединен: да санкционира ли външните кибератаки?

Италия се опълчи на концепцията за нов режим на наказания

Отговорът на широкомащабните хакерски атаки от задгранични артисти е от жизненоважно значение за Европейски Съюз, считат в Брюксел

Италия се опълчи на проектите на Европейския съюз да постанова наказания на страните, които правят хакерски атаки против съюза или негови членове. Стъпката е в звук с апелите на Рим да се спре ескалацията на напрежението в връзките с Русия, само че може да отчужди Италия от съдружниците й в Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс.

Санкциите имат за цел да засилят отбраната на Европейски Съюз и защитата против хакерски атаки, съгласно евро-дипломати. В светлината на прожекторите е главно Русия, която в последните месеци бе упрекната за редица намеси в изборите в разнообразни западни страни, както и за нарушавания на сигурността, осъществявани посредством електронни средства.
още по тематиката
Италия обаче се опълчи на концепцията за нов режим на наказания, сочи поверителен документ на Европейски Съюз, за който заяви Ройтерс. Планът има необятната поддръжка на страните от Европейски Съюз, като се изключи Италия.

Срещу вижданията на Италия стои огромното болшинство от държавите-членки на Европейски Съюз, които постоянно възобновяват режима на наказания против Москва след анексирането на района на Крим в Украйна и продължаването на поддръжката за проруските сепаратистки бунтовници там.

Англия, Франция, Естония, Нидерландия, Румъния, Словакия, Латвия, Литва и Полша гласно упорстват за въвеждане на наказания за кибер-атаките, сочи документът. Белгия, Финландия и Швеция поддържат „ последователно реагиране” на бъдещи офанзиви, които биха могли да включват редица ограничения преди глобите, сочи документът.

„ Отговорът на широкомащабните хакерски атаки от задгранични артисти, изключително когато те са ориентирани към нашите избори, е от жизненоважно значение “, сподели еврокомисарят по сигурността Юлиен Кинг, добавяйки, че глобите би трябвало да се ползват „ където е подходящо “.

Планът за наказания при хакерски атаки е ориентиран и към попречване на виртуалните набези от други играчи в световните кибер-войни – Китай и Северна Корея, показаха дипломатите от Европейски Съюз.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР