Италия се прости с четирикратния си бивш премиерОпелото се състоя

...
Италия се прости с четирикратния си бивш премиерОпелото се състоя
Коментари Харесай

Хиляди изпратиха с аплодисменти Берлускони

Италия се елементарни с четирикратния си някогашен министър председател
Опелото се състоя в катедралата в Милано

Италианската традиция да се ръкопляска за последно довиждане на обичан човек бе спазена на централния площад на Милано пред катедралата “Ил Дуомо ”. Със сигурност хората, стекли се да се простят с четирикратния министър председател на Италия, щяха да бъдат доста повече, само че кметството бе решило от съображения за сигурност броят на опечалените да не надвишава 10 000. Когато ковчегът бе изнесен с военни почести пред катедралата, Милано се взриви от ръкопляскания, защото жителите му следяха по малкия екран директното предаване на траурната гала.

Опелото на Берлускони се състоя в “Ил Дуомо ”, където бяха позволени малко над 2000 души. Освен фамилията, на първите редове бе държавният и политическият хайлайф на страната отпред с президента Серджо Матарела, премиерката Джорджа Мелони, президентите на двете камари на Народното събрание, министри, партийни водачи. Сред високопоставените задгранични посетители бяха министър председателят на Унгария Виктор Орбан, президентът на Ирак Абдул Рашид Латиф, емирът на Катар Хамад Ал Тани.

След церемонията траурният конвой се насочи към един от гробищните паркове на Милано. Там тленните остатъци на Берлускони ще бъдат кремирани, а урната с праха му пък ще бъде зазидана в построения по негова повеля преди 30 години пантеон “Път небесен ”, намиращ се в парка на персоналното му имение “Сан Мартино ” в сателитното на Милано градче Аркоре.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР