Италия се подготвя да одобри декрет за отпускането на 7,8

...
Италия се подготвя да одобри декрет за отпускането на 7,8
Коментари Харесай

Италия отделя 7,8 милиарда евро за справяне с тежката суша

Италия се приготвя да утвърди указ за отпущането на 7,8 милиарда евро (8,32 милиарда долара) за справяне с тежката суша, засегнала страната. Това е декларирал през днешния ден министърът на енергетиката и околната среда Джилберто Пикето Фратин, представен от Ройтерс. 

Седмиците на изсъхнало зимно време породиха опасения, че Италия може да се сблъска с още една суша след тази предишното лято, защото снеговалежите в Алпите са били на по-малко от половината от естественото си ниво, съгласно учени и екологични групи.

Декретът за справяне със сушата ще бъде прегледан от кабинета, сподели в изявление за в. " Стампа " Фратин, съобщи Българска телеграфна агенция. 

" Всички ние сме ангажирани да определим дейностите, които би трябвало да бъдат подхванати с към този момент отпуснатите средства, като съгласно първичната оценка те ще са на стойност 7,8 милиарда евро ", е подчертал Фратин пред вестника. 

Италианските реки и езера са наранени от сериозен дефицит на вода, разгласи предишния месец екологичната група " Легамбиенте " (Legambiente), добавяйки, че водата в По, най-дългата река  в Италия, която тече от Алпите до Адриатическо море на северозапад, е била с 61 на 100 под естественото си ниво.

Италия разгласи изключително състояние през юли предходната година, когато регионите към река По, в които се създава съвсем една трета от селскостопанската продукция, се се сблъскали с най-тежката суша от 70 години.

Приоритетът през идните месеци ще е " да има задоволително количество вода, с цел да се посрещнат потребностите на италианските семейства и компании, изключително тези в селскостопанския бранш ", отбелязва Пикето Фратин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР