Италия съобщи, че Малта и Франция са се съгласили да

...
Италия съобщи, че Малта и Франция са се съгласили да
Коментари Харесай

Италия обяви победа - Малта и Франция се съгласили да приемат 100 от 450 мигранти

Италия заяви, че Малта и Франция са се съгласили да одобряват 100 от 450 мигранти, които бяха избавени от рибарска лодка в Средиземно море, осведоми АП.

Рим разгласи победа, само че упорства за по-голяма европейска взаимност.

Премиерът Джузепе Конте съобщи, че Малта и Франция са дали отговор на молбата на Италия от всички 27 страни членки на Европейски Съюз да споделят тежестта с приемане на мигранти.

" Важен резултат ", написа Конте във " Facebook " и разгласява копие от писмото, което той изпрати на формалните представители на европейските институции с искане другите страни членки да оказват помощ на Рим.

Мигрантите бяха на огромна рибарска лодка, когато бреговата защита на Малта и Италия се скара по отношение на отговорността за мигрантите.

Малта твърди, че си е изпълнила отговорностите като е следила лодката, в случай че инцидентно се нуждае от помощ. Екипажът на лодката е уверил малтийците, че не се нуждаят от помощ и се насочват към италианския остров Лампедуза.

Италия от своя страна упорства Малта да отвори пристанищата си за кораба. Рано сутринта в събота мигрантите бяха трансферирани на избавителен транспортен съд на Фронтекс и на транспортен съд на италианската гранична полиция.

Малтийското държавно управление заяви, че министър председателят Джоузеф Мускат се е съгласил да взе участие в самодейността за пренасяне на мигранти - сходна като тази с немски филантропичен транспортен съд Lifeline преди няколко седмици. Но той акцентира, че от самото начало страната извършва интернационалното право. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР