Италия с ново правителство. Кабинетът е съставен в коалиция между

...
Италия с ново правителство. Кабинетът е съставен в коалиция между
Коментари Харесай

Идва ли спасението за Италия? Новото правителство е готово, а ето кой е министър-председател

Италия с ново държавно управление. Кабинетът е формиран в коалиция сред двете партии, получили най-голямо утвърждение на предварителните парламентарни избори в страната. „ Движение петте звезди ” и Лигата на крайнодесните сформираха кабинет.

Джузепе Конте, след дълги договаряния, постави клетва като министър-предеседател на Италия.
Той е 53-годишен професор по право, само че е именуван още дилетант в политиката. Кабинетът му включва 18 членове, измежду които водачът на „ Движение петте звезди” Луиджи ди Майо като министър на икономическото развиване и труда и ръководителят на крайснодясната Лига Матео Салвини за министър на вътрешните работи. И двамата ще заемат и постовете на вицепремиери на страната. Основното министерство на стопанската система бе поверено на Джовани Триа, професор по политическа стопанска система в университета Рим, който е „ за” продължаващото придържане на Италия към Еврозоната.
Конте в този момент ще дава отговор за първото популистко държавно управление на Италия, както и за смяна на връзките с някои от съдружниците си след седмици на изострен продан.
Конте ще би трябвало да потърси поддръжка в гласовете както от камарата на депутатите, по този начин и от Сената, което няма да е мъчно, защото двете политически партии от кабината заемат болшинството и на двете места.
След полагането на клетва, новоназначеният министър-председател получи " сребърната камбана " от ръцете на някогашния министър-председател Паоло Джентилони.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР