Италия предоставя данъчни облекчения за пенсионери, които се преместят в

...
Италия предоставя данъчни облекчения за пенсионери, които се преместят в
Коментари Харесай

Слънчеви страни примамват заможни пенсионери с облекчения за данъци и визи

Италия дава данъчни облекчения за пенсионери, които се реалокират в едва обитаеми места в южната част от страната

Чуждестранните пенсионери с разполагаем постоянен приход са примамвани от редица страни. Те могат да влеят капитал в локалните стопански системи, да подтикват имотния пазар и да основат благоприятни условия за претовареност. Financial Times преглежда три от най-атрактивните места.

Португалия

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Португалия се стреми да стане парадайс за пенсионерите, като отстранява налога върху задгранични приходи за интервал от 10 години. Между януари 2017 година и август 2018 година броят на хората, възползвали се от схемата, нарастват с 83%. Те са най-вече французи и британци. Според Антонио Роса от Blacktower Financial Management, чужденците с високи приходи са спомогнали за заселването на изоставени региони, поддържайки локалните услуги и търсенето на артикули. " Стари здания бяха възобновени и се следи огромен прилив на капитали ", споделя Роса. Агенцията Engel & Vоlkers твърди, че Португалия е по-изгодна от Испания: " В Алгарве пентхаус с панорама към морето и покрай плажа се продава за 5000 евро на кв. м, до момента в който в Палма де Майорка сходна благосъстоятелност коства 7500-8000 евро на кв. м ". Преди две години Инго Липкау, съветник по сливания и придобивания, се пенсионира в Алгарве от Калифорния. " Тук има дребен риск от тероризъм, постоянна политическа система и стопанската система се показва добре ", изяснява той.

Италия

Италия прокара законодателство през декември, предоставящо понижен налог върху приходите от 7% за 5 години за пенсионери, които се реалокират от чужбина в едва обитаеми места в южната част от страната – общности с население под 20 000 души в шест района и островите Сицилия и Сардиния. Според Симоне Роси от имотния портал Gate-Away.com мярката може да открадне пазарен дял от Португалия. " Имаме красиви пейзажи, прекрасен климат, налични цени на парцелите и стандарт на живот ", показва Роси. Цените в огромна част от провинциалната Южна Италия са спаднали с 50 – 60% от 2008 година насам. Вила с три спални в Таормина да вземем за пример се продава за 1.35 млн. евро. Скот Бъргстейн от Питсбърг се пенсионира през 2012 година и дружно със супругата си купува плантация за маслини в Пулия. " Южна Италия предлага метод на живот, който е неосъществим в Съединени американски щати. Това към момента е място, където отиваш до пазара за пресни зеленчуци и до рибаря за прясна риба ", споделя Бъргстейн.

Дубай

Дубай, който не постанова налог върху приходите, вкарва специфични визи за пенсионери за 5 години. Пенсионирането в Дубай е примамливо за задгранични чиновници, които наближават края на работните си дни. В предишното пенсиониращите се непознати чиновници в Дубай е трябвало да изоставен страната и да се върнат вкъщи, постоянно при много по-нисък стандарт на живот. За да получат виза, пенсионерите би трябвало да имат парцел за най-малко 480 000 евро или да имат месечен приход от 4800 евро. Според Стивън Морган от организацията Savills някои непознати пенсионери могат да решат да се реалокират в Дубай, с цел да са покрай работещите си деца или внуци: " Това е едно доста атрактивно място за най-малко 6 месеца в годината ". Заради презастрояването цените на парцелите са спаднали с 25% от пика им през 2015 година, а затворените комплекси нормално оферират голф, плуване и тенис. Минус е, че в Дубай се поддържа безценен стандарт на живот и пенсионерите ще се нуждаят от частна здравна застраховка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР