Италия предложи за европейски комисар Паоло Джентилони, който е бил

...
Италия предложи за европейски комисар Паоло Джентилони, който е бил
Коментари Харесай

Италия предложи бившия премиер Паоло Джентилони за еврокомисар

Италия предложи за европейски комисар Паоло Джентилони, който е бил министър председател на ляво държавно управление от края на 2016 до май 2018 година, а преди този момент външен министър, заяви негов съпартиец от левоцентристката Демократическа партия, съобщи Франс прес.

" Радвам се за Паоло Джентилони, съвършен избор, който ще върне искра на Италия. Ще се забележим в Брюксел ", написа в Туитър Карло Календа, който е бил министър на икономическото развиване в кабинета на Джентилони, а през май беше определен за европейски народен представител.

Новината беше доказана от италианското държавно управление и източници от Европейски Съюз, отбелязва ДПА.

Едно от първите решения на новото държавно управление на Италия ще бъде точно назначението на 64-годишния Джентилони като представителя на страната в новата Европейска комисия. Очаква се това да стане на плануваното за довечера първо съвещание новият министерски съвет.

Според политическите анализатори Паоло Джентилони се употребява с огромен престиж в Брюксел и Рим чака да му бъде препоръчан значим стопански портфейл в Европейската комисия. В тази посока безспорно би трябвало да му оказват помощ и намерено демонстрираните планове на новия кабинет и премиера Конте да работят за укрепването на Европейски Съюз и за задълбочаването на интеграцията сред страните - членки.

Бъдещата председателка на Европейската комисия, германката Урсула фон дер Лайен, разгласи през днешния ден, че ще показа състава на комисията във вторник, 10 септември, съобщи Франс прес.

В Туитър тя съобщи, че се радва, че е получила кандидатурите на всички страни членки от Европейски Съюз. Италия беше единствената от 27-те, която още не беше издигнала претендент до днес
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР