Италия предложи за европейски комисар, Паоло Джентилони, който е бил

...
Италия предложи за европейски комисар, Паоло Джентилони, който е бил
Коментари Харесай

Италия предлага бившия премиер Паоло Джентилони за еврокомисар

Италия предложи за европейски комисар, Паоло Джентилони, който е бил министър председател на ляво държавно управление от края на 2016 до май 2018 година, а преди този момент външен министър, заяви негов съпартиец от левоцентристката Демократическа партия, съобщи Франс прес.

"Радвам се за Паоло Джентилони, съвършен избор, който ще върне искра на Италия. Ще се забележим в Брюксел ", написа в Туитър Карло Календа, който е бил министър на икономическото развиване в кабинета на Джентилони, а през май беше определен за европейски народен представител.

Новината беше доказана от италианското държавно управление и източници от Европейски Съюз, отбелязва ДПА.

Източник от партията сподели, че се чака 64-годишният Джентилони да получи значим стопански портфейл в Европейската комисия, отбелязва Ройтерс.

Бъдещата председателка на Европейската комисия, германката Урсула фон дер Лайен, разгласи през днешния ден, че ще показа състава на комисията във вторник, 10 септември, съобщи Франс прес.

В Туитър тя съобщи, че се радва, че е получила кандидатурите на всички страни членки от Европейски Съюз. Италия беше единствената от 27-те, която още не беше издигнала претендент до през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР