Италия подкрепя членството на България в Шенген и в еврозоната,

...
Италия подкрепя членството на България в Шенген и в еврозоната,
Коментари Харесай

Италия подкрепя България за Шенген и еврозоната

Италия поддържа участието на България в Шенген и в еврозоната, заяви ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева след среща с ръководителя на Сената на Италианската република Мария Казелати.

България разчита на съдействието на Италия за осъществяване на своите съществени цели – ускорено социално-икономическо развиване, довеждане докрай на правосъдната промяна, справяне с миграционната рецесия, присъединение към еврозоната и Шенген. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на срещата си с ръководителя на Сената на Италианската република Мария Казелати.

Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, е на двудневна аудиенция в Рим и Ватикана във връзка Деня на българската култура и просвета и славянската книжовност 24 май. В състава на делегацията са ръководителят на Групата за другарство България – Италия и на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин и народните представители от Групата за другарство Младен Шишков, Павел Шопов, Симеон Симеонов и Албена Найденова.

Председателят на Народното събрание акцентира, че България високо цени отличните си връзки с Италия, която е неин значим сътрудник в Европейски Съюз и съдружник в НАТО. Цвета Караянчева означи положителното съдействие и разговор сред парламентаристите на двете страни и изрази вяра то да продължи да се задълбочава. Несъмнено контактите сред представителите на Групите за другарство в законодателните институции на България и Италия са значим фактор за развиването на двустранните ни връзки, уточни ръководителят на Народното събрание.

Споделяме оценките на Италия за сериозните провокации, пред които ни изправят миграционните потоци към Европейски Съюз, акцентира ръководителят на българския парламент. Миграцията е общ проблем и дълготрайно решение може да бъде открито само със взаимни старания, съобщи Цвета Караянчева.

Като значим външнотърговски сътрудник на България Италия е измежду основните вложители в страната, означи ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева акцентира, че има капацитет за по-значимо и интензивно икономическо наличие на Италия в България и за нарастване на италианските вложения в страната ни.

По време на визитата си в Рим българската парламентарна делегация ще има визита при Негово Светейшество папа Франциск. Председателят на Народното събрание да организира диалог на четири очи със Светия отец и ще има среща с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР