Италия подхоща също строго към ваксините срещу коронавируса. Страната ще

...
Италия подхоща също строго към ваксините срещу коронавируса. Страната ще
Коментари Харесай

Всички служители в Италия са задължени за зеления пропуск

Италия подхоща също строго към имунизациите против ковид. Страната ще направи "зеления пропуск " наложителен за всички чиновници, в опит да усили броя на ваксинираните преди зимния грипен сезон, заяви Агенция Франс Прес

Очаква се законът, който ще глоби служащи, които са неимунизирани или нямат доказателства за неотдавнашен негативен тест за ковид, да влезе в действие на 15 октомври. "Правителството е готово да форсира използването на "зеления паспорт “... освен в обществения бранш, само че и частния ", съобщи в сряда министърът по районните въпроси Мариястела Джелмини.

Пропускът е документ, който демонстрира дали някой е имунизиран против COVID-19, дали е имал негативен тест през последните 48 часа или неотдавна се е възстановил от вируса, предава БГНЕС.

В момента се изисква от всички в Италия, които желаят да се хранят в заведения за хранене, да вървят на кино и спортни игрища, да вземат междуградски влакове и рейсове или вътрешни полети, както и за учители.

Малко над 40 милиона души са изцяло имунизирани против ковид в Италия, което почти се равнява на 75 % от популацията на възраст над 12 години. Правителството се надява да усили това число с още четири милиона.

"Само посредством ваксиниране на по -голямата част от популацията можем да запазим предаването под надзор. Ваксината е единственото оръжие, което имаме, против Коронавирус ", сподели Джелмини пред радио Раи.

Според новия закон служащите, които не показват пропуск, ще бъдат санкционирани до 1000 евро, сочи информация в медиите. Неоправданите отсъствия заради крах да се обезпечи пропуск могат да доведат до премахване на служителя.

Синдикатите приканиха държавното управление да даде безвъзмездни проби за ковид за неимунизирани служащи. "Те би трябвало да бъдат свободни, хората не могат да заплащат, с цел да работят ", споделя Маурицио Ландини, началник на най -голямата профсъюзна конфедерация CGIL.

Но министър председателят Марио Драги се притеснява, че безплатните проби ще обезкуражат хората да получат ваксина.

Италия беше първата европейска страна, наранена от вълна от случаи на ковид през февруари 2020 година, и внезапно изпадна в огромна криза. Оттогава от C0VID-19 са умряли повече от 130 000 души.

Италия не е първата европейска страна, която кара служащите да вършат ваксина или постоянни проби. От 13 септември неимунизираните чиновници в частния и обществения бранш в Гърция трябваше да бъдат тествани за своя сметка един път или два пъти седмично, според от специалността си.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР