Италия победи Турция с 3:2 в контролна среща, играна в

...
Италия победи Турция с 3:2 в контролна среща, играна в
Коментари Харесай

Италия спечели сблъсъка на разочарованите

Италия победи Турция с 3:2 в контролна среща, играна в Коня. Това бе конфликт сред двата отбора, които преди дни претърпяха огромно отчаяние, губейки своите баражи за класиране на Световно състезание. Те си спретнаха голово шоу, в което гостите съумяха да стигнат до триумфа и да си върнат най-малко малко настроението. Дженгиз Юндер откри резултата в 4-ата минута, само че Браян Кристанте в 35-ата и Джакомо Распадори в 39-ата и 69-ата обърнаха нещата в интерес на гостите. Домакините вкараха втори гол в 83-ата минута посредством Сердар Дурсун, само че не съумяха да създадат освен това.

Роберто Манчини заложи на процедура на втория си тим в този мач. Играчите му обаче започнаха разконцентрирано и позволиха ранен гол. В 4-ата минута Юндер напредна на скорост, финтира Киелини и с удар в близкия ъгъл вкара за 1:0.
 Матия де Шилио
Италия можеше бързо да възвърне равенството, само че гол на Джорджо Киелини след корнер не бе зачетен поради нарушаване в офанзива.

Все отново в 35-ата минута резултатът бе подравнен. Бираги центрира от фаул и Кристанте с глава порази вратата за 1:1.

" Адзурите " направиха цялостен поврат единствено четири минути по-късно. Грешен пас на вратаря Алтай Байъндър бе кръстосан от Сандро Тонали, който прати топката в Скамака, който си освободи пространство и съумя да промуши топката в мрежата за 1:2.

Турция имаше две чудесни благоприятни условия да се върне в мача, като на два пъти Хакан Чалханооглу насочи рискови изстрели, които бяха отразени от Джанлуиджи Донарума.
 Джанлуиджи Донарума
В 69-ата минута гостите вкараха и трети гол. Една балонна топка в наказателното поле бе свалена от Бираги към Скамака, който от близко вкара втория си гол в мача за 1:3.

Турция върна интригата в края на мача, когато при един корнер Союнджу смъкна с глава към Сердар Дурсун, който от близко вкара за 2:3.
 Роберто Манчини
Дурсун можеше да възвърне равенството в 85-ата минута, когато насочи мощен шут, само че още веднъж Донарума направи ослепително избавяне.

Все отново Италия удържа победада, която обаче бе единствено за авторитет и надали може да утеши европейските първенци. Турция пък позволи втора поредна загуба на сметката си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР