Италия отрече да е засегната от споразумението, сключено между ООН

...
Италия отрече да е засегната от споразумението, сключено между ООН
Коментари Харесай

Италия отрича да е част от плана за прием на африкански мигранти от Израел

Италия отхвърли да е наранена от съглашението, подписано сред Организация на обединените нации и Израел за пренастаняване на африкански мигранти в западни страни, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Не съществува никакво съглашение с Италия в границите на съглашението, контрактувано сред Израел и Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците по отношение на пренастаняването на тези мигранти, се споделя в изказване на италианското министерство на външните работи.

По-рано през вчерашния ден израелските управляващи оповестиха, че са постигнали съглашение с Организация на обединените нации, което ще разреши на минимум 16 250 африкански мигранти да отпътуват към западни страни, измежду които Италия. Според израелския министър председател Бенямин Нетаняху то ще разреши да се реалокират част от тези африкански мигранти към " развити страни, като Канада, Германия и Италия ".

Германското министерство на вътрешните работи увери, че " не е осведомено с съответно искане, касаещо да се поемат грижите за бежанци, живеещи в Израел, по-специално произхождащи от африкански страни ".

Според израелското вътрешно министерство 42 000 африканки мигранти, главно от Судан и Еритрея, живеят в Израел, от които половината - дами и деца - не са наранени от този проект. Тези мигранти са пристигнали главно след 2007 година, промъквайки се през Египетски Синай. По това време границата бе едва следена. Мигрантите са се настанили в бедните квартали на Тел Авив.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР