Италия отново се очертава като един от фаворитите за трофея

...
Италия отново се очертава като един от фаворитите за трофея
Коментари Харесай

Беретини ще играе за Италия на купа „Дейвис“


Италия още веднъж се обрисува като един от любимците за трофея на купа „ Дейвис “. Втората ракета на страната – Матео Беретини, съобщи, че ще бъде част от състава на своята татковина за идните мачове от груповата фаза, които ще се проведат от 14 до 18 септември.

Световният №14 даде изявление за Sky Sports откакто през вчерашния ден наблюдава онлайн мача на италианския народен тим против Англия на Европейското състезание по баскетбол, който „ скуадра адзура “ завоюва с 90:56.

„ До момента сезонът бе комплициран и изпълнен с много сложни моменти. Нямам самообладание да играя за купа „ Дейвис “, защото този шампионат би могъл да бъде самобитно възмездие за мен. Настроението в тима е положително, а също така Яник Синер също е в страхотна форма и още веднъж ще е с нас. Смятам, че сме готови доста добре “ – съобщи миналогодишният финалист на Уимбълдън.

Въпреки оптимизма си, Беретини реши да се въздържи от прогноза по отношение на това до каква степен би могъл да стигне отборът. „ Изпитваме напрежение, само че мисля, че това е нещо хубаво. Ние сме млад тим и съм сигурен, че занапред ще се сплотяваме от ден на ден и ще ставаме по-силни. В персонален проект се надявам още веднъж да играя на Финалите в Торино, само че там обстановката е доста по-сложна, защото нещата не зависят единствено от мен “ – разяснява римлянинът.

Италия е в група А, където са още отборите на Хърватия, Аржентина и Швеция. Маочвете ще се проведат в Болоня, а първите два тима от всяка група ще се класират за финалния шампионат, който ще се организира в Малага от 22 до 27 ноември. Освен Беретини, в състава на „ скуадра адзура “ са още Яник Синер, Лоренцо Музети, Фабио Фонини и Симоне Болели, а капитан е Филипо Воландри.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР