Италия отново отвори днес границите си за посетители от останалата

...
Италия отново отвори днес границите си за посетители от останалата
Коментари Харесай

Италия отново отваря границите си за граждани на ЕС, Германия премахва ограниченията

Италия още веднъж отвори през днешния ден границите си за гости от останалата част на Европейския съюз и анулира възбраната за пътешестване сред своите области. Облекчаването на ограничаващите ограничения, въведени поради новия ковид става в миг на трайно понижаване на броя на заразяванията и напън още веднъж да бъде отворена стопанската система след строгите карантинни правила.

" Днес е доста значима дата ", написа във Facebook външният министър Луиджи Ди Майо. По думите му Италия " рестартира и се готви да се върне към естественото положение ". Той съобщи, че ще организира поредност от срещи с европейски сътрудници, с цел да " покаже на всички, че Италия е подготвена да посрещне задгранични туристи ".

Първа в дневния ред е среща с френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан по-късно в сряда в Рим. Предвижда се също по този начин Ди Майо да бъде в Германия в петък, в Словения в събота и в Гърция във вторник.

Посетителите от нечленуващи в Европейски Съюз страни, които са част от Шенгенската зона - като Швейцария и Норвегия, както и Англия, също могат свободно да пътуват до Италия от през днешния ден. Карантинните правила не престават да важат за пасажерите от останалата част от света.

Италия наложи национална карантина на 10 март. Ограниченията последователно започнаха да се разхлабват от началото на май, само че ограниченията за сигурност, в това число спазването на обществена отдалеченост, остават в действие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР