Италия отбелязва първата годишнина от срутването на моста в Генуа,

...
Италия отбелязва първата годишнина от срутването на моста в Генуа,
Коментари Харесай

Италия притихна заради голямата трагедия

Италия отбелязва първата годишнина от сриването на моста в Генуа, лишило живота на 43 души на 14 август 2018 година, съобщи Франс прес, представена от novini.bg.

В огромен склад на мястото на нещастието към 10.00 часа стартира религиозна работа, на която бяха прочетени имената на 43-те жертви в наличието на стотици техни близки и на всички основни герои в невижданата политическа рецесия, която раздрусва страната.

Присъстваха президентът Серджо Матарела, Матео Салвини от крайнодясната партия " Лига ", някогашният му съдружник Луиджи ди Майо от антисистемното Движение " Пет звезди ", министър председателят Джузепе Конте и доста министри.

Месата беше отслужена от архиепископа на Генуа кардинал Анджело Баняско. Pред събралите се приказваха кметът на Генуа Марко Бучи, министър председателят Конте и представители на фамилиите на починалите.

На 14 август 2018 година в 11.36 ч. мостът с претрупан авто трафик, който е от значително значение за търговията с Франция, само че и за локални направления, падна, до момента в който по него прекосяваха десетки транспортни средства с хора, отиващи на отмора или на работа. 43-а души изгубиха живота си, 4 от които - деца.

В същия час през днешния ден градът замлъкна, хората бяха приканени да почетат жертвите с минута безмълвие под звъна на църковните камбани и звука на пристанищните сирени.

На мястото на моста, където към момента е цялостно с отломки, церемонията се организира на двадесетина метра от мястото, където към този момент стартира да се издига първата носеща колона на новото оборудване.

 Италия плака за жертвите в Генуа (СНИМКИ)

" Надявам се тази държавна рецесия да не докара до закъснение на градежа на а тази значима инфраструктура ", съобщи Федерико Ромео - кмет на квартала, където стана нещастието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР