Италия организира днес видеоконференция с участието на пет европейски и

...
Италия организира днес видеоконференция с участието на пет европейски и
Коментари Харесай

Италия организира видеоконференция за борбата с незаконната имиграция

Италия провежда през днешния ден видеоконференция с присъединяване на пет европейски и пет африкански страни, отдадена на битката с противозаконната имиграция, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

"Да понижим човешкото страдалчество, да се борим с употребата на уязвимите и със загубата на човешки живот в морето и на сушата - всичко това продължава да е наш духовен дълг ", обявиха в обща декларация вътрешните министри на Италия, Франция, Германия, Малта, Испания, Алжир, Мароко, Тунис, Либия и Мавритания.

Десетимата министри "ясно показаха решимостта си да предотвратят и да се борят с трафика на мигранти в границите на световния си и уравновесен метод за ръководство на мигрантския въпрос ", се споделя в документа.

Планира се след лятото да бъде извършена "техническа и оперативна " среща, отдадена на използването на тези управителни начала, посочи италианското вътрешно министерство.

Създават обща онлайн платформа за трудова миграция в Европейски Съюз

"Ще използваме всички налични средства (...), с цел да разкрием и накажем незаконните мрежи, които експлоатират най-уязвимите хора ", съобщи италианската министърка на вътрешните работи Лучана Ламорджезе.

В интервала от 1 януари тази година до през днешния ден на италианския бряг са пристигнали 8988 мигранти по данни на италианското министерство на вътрешните работи. За съпоставяне, броят им за същия интервал предходната година е бил 3165, а през 2018 - 17 296.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР