Италия одобри вчера закон за стимулиране на растежа и инвестициите.

...
Италия одобри вчера закон за стимулиране на растежа и инвестициите.
Коментари Харесай

"Закон за растеж" в Италия ядоса най-големия стоманодобивен концерн в света

Италия утвърди през вчерашния ден закон за стимулиране на растежа и вложенията. Той обаче бе оспорен от най-големия стоманодобивен тръст в света, " АрселорМитал " (ArcelorMittal), който заплаши да затвори завода си в страната, съобщи " Ройтерс ".

Законът планува пакет ограничения, които би трябвало да подтикват растежа на третата по величина стопанска система в еврозоната. Италия е в застоялост, откогато преди година властта поеха антисистемното Движение " Пет звезди " и крайнодясната " Лига ". Националната статистическа работа предизвести, че стопанската система може да се свие още веднъж през второто тримесечие на годината, откакто през първото тримесечие съумя да излезе от криза с напредък от едвам 0.1 на 100.

Така наречения закон за напредък бе признат от горната камара на италианския парламент със 158 гласа " за " при 104 " срещу ", откакто към този момент получи поддръжката на долната камара. Освен данъчни отстъпки за вложения и по-ниски застрахователни разноски за фирмите, държавното управление планува няколко противоречиви ограничения, в това число анулация на имунитета, който предходните ръководещи предоставиха на " АрселорМитал ".

Концернът се съгласи през 2017 година да купи италианския стоманодобивен комбинат " Илва " (Ilva), който има най-големия индустриален потенциал в Европа. В сряда компанията заплаши да закрие завода, в случай че клаузата за имунитет не бъде възобновена. Тя трябваше да защищити мениджърите на концерна от наказателно гонене, в случай че не съумеят да проведат обещаното разчистване на околната среда.

В пика на активността си " Илва " произвеждаше над 10 млн. метрични тона стомана годишно. През 2012 година обаче съдът постанови, че заводът би трябвало да почисти околната среда или да бъде затворен. " Илва " мина под държавно административно ръководство през 2015 година.

Законът за напредък включва също по този начин разпореждания за финансово усложнения народен авиопревозвач " Алиталия " (Alitalia) и генуезката банка " Каридже " (Carige). Той разрешава на държавното управление да влага 145 млн. евро във всяко сдружение, основано за да избави " Алиталия ", и да удължи до края на годината държавните гаранции за облигациите, издадени от " Каридже ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР