Италия одобри нов пакет от стимули, насочен към подпомагане на

...
Италия одобри нов пакет от стимули, насочен към подпомагане на
Коментари Харесай

Италия вади 25 млрд. за подкрепа на бизнеса и хората

Италия утвърди нов пакет от тласъци, ориентиран към подкрепяне на бизнеса и семействата да преживеят коронавирусната рецесия, до момента в който Рим чака да получи средства от Фонда за възобновяване на Европейския съюз, заяви в. " Гардиън ".

Правителството ще употребява спомагателните разноски на стойност 25 милиарда евро (29,5 милиарда долара), за да смекчи удара върху стопанската система, опустошена от ограничения за блокиране, наложени за прекъсване на пандемията Covid-19, при която са починали съвсем 35 200 души.

Италия се надява на €209 милиарда евро безплатни средства и евтини заеми, които би трябвало да получи от Фонда за възобновяване от 2021 година

Италианската стопанска система беше измежду най-тежко засегнатите от рецесията, като се сблъска със спад от 11,2% през тази година.

" Заделихме 12 милиарда евро в поддръжка на заетостта ", сподели министър председателят Джузепе Конте пред кореспонденти след тричасово съвещание на кабинета.

Част от заемите ще бъдат употребявани за условно удължение на схемите за краткотрайно освобождение до 18 седмици, като компаниите са длъжни да не редуцират работни места, с цел да могат да получат държавна помощ, написа money.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР