Италия обяви извънредно положение в региона на Венеция, след като

...
Италия обяви извънредно положение в региона на Венеция, след като
Коментари Харесай

Италия обяви бедствено положение заради потопената Венеция

 Италия разгласи изключително състояние в района на Венеция, откакто голям прилив мина през историческия град, съобщи министър председателят на страната Джузепе Конти, представен от международните организации.

Италия разгласи изключително състояние, откакто Венеция беше погълната от " висока вода ", която доближи 1,87 метра и наводни историческата част на града, базиликата и прекъсна достъпа до домовете. Повече от 80% от града, обект на международното завещание на ЮНЕСКО, беше под вода, когато приливът беше най-голям.

" Високата вълна " във вторник, в комбиниране със мощни пориви напразно и дъждове, потопи под вода на процедура цяла Венеция - 80 % от града, сподели губернаторът на региона Венето Лука Дзая.

Джузепе Конте дефинира наводнението като " удар по сърцето на нашата страна ". Той увери, че държавното управление ще работи бързо, с цел да обезпечи средства и запаси за възобновяване на вредите.

" Боли, когато виждаме града толкоз повреден, неговото художествено завещание е компрометирано, комерсиалните му действия са на колене ", написа по-рано във фейсбук министър председателят Конте, който посети района късно в сряда.

Той сподели, че държавното управление ще " форсира " построяването на структурни отбрани за лагунния град, като посочи по този начин наречения план Мозе - хидравлична бариерна система за уединяване на лагуната при положение на повишение на морското ниво и зимните стихии. Премиерът съобщи, че има намерение да разгласи незабавни ограничения, като добави, че хората могат да желаят компенсации до 5000 евро, а предприятията до 20 000 евро.

Кметът на Венеция Луиджи Брунаро упрекна климатичните промени за най-високите водни равнища от повече от 50 години насам, като съобщи, че въздействието е " голямо " и ще остави " непрекъснат отпечатък ".

Площад Сан Марко - една от най-ниските елементи на града - беше измежду най-тежко засегнатите области. " Високата вълна " прекатурна гондоли, изхвърли корабчета от публичния превоз на брега, наводни заведения и аргументи прекъсвания на електроснабдяването в целия град.

Според прогнозите водното ниво ще остане високо до петък, само че пикът от 1,87 метра от вторник няма да бъде доближат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР