Италия обяви, че временно блокира достъпа до ТикТок за потребители,

...
Италия обяви, че временно блокира достъпа до ТикТок за потребители,
Коментари Харесай

Потресаващо: Момиче почина след игра в ТикТок, Италия реагира светкавично

Италия разгласи, че краткотрайно блокира достъпа до ТикТок за консуматори, чиято възраст не е обезпечена - мярка, призната по неотложност в отговор на гибелта на момиченце, взело участие в рискова игра в обществената мрежа, предадоха международните организации.

Блокирането на мрежата е с неотложен резултат и ще е в действие до 15 февруари. До тогава ТикТок ще би трябвало да извърши условията на Агенцията за отбрана на персоналните данни на Италия. Мярката цели ТикТок да направи невероятно разкриване на акаунт, в случай че потребителят не потвърди възрастта си.

Решението бе взето броени часове, откакто бе обявено, че момиче на 10 години от Палермо се е задушило, до момента в който взело участие в игра, разпространяваща се в ТикТок, при която децата блокират дишането си до степен на пристъп, с цел да изживеят мощни чувства. Всяка година играта води до произшествия, някои от които смъртоносни.

Момичето от Палермо е било намерено в безсъзнание в банята от сестра си. Веднага било откарано в болница, само че не оживяло. Детето съумяло да си открие акаунт ТикТок, която е доста известна измежду юношите, макар че минималната възрастова граница е 13 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР