Италия няма да ратифицира споразумението на Европейския съюз за свободна

...
Италия няма да ратифицира споразумението на Европейския съюз за свободна
Коментари Харесай

Италия няма да ратифицира споразумението за свободна търговия на ЕС с Канада

Италия няма да ратифицира съглашението на Европейския съюз за свободна търговия с Канада, съобщи новият аграрни министър на страната, представен от " Ройтерс ".

Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение (познато още като СЕТА) сред Европейски Съюз и Канада е първата огромна комерсиална договорка, която Европейски Съюз подписа, откогато стартира да ползва съглашението си с Южна Корея през 2011 година Всички 28 страни членки би трябвало да го одобрят, с цел да може да влезе напълно в действие.

В изявление за в. " Ла Стампа " министърът сподели, че италианското държавно управление ще изиска Народното събрание да не ратифицира контракта, тъй като той не подсигурява задоволителна отбрана за италианските специалитети.

" Няма да ратифицираме контракта за свободна търговия с Канада, тъй като той пази единствено дребна част от нашите артикули със предпазени наименования за генезис и предпазени географски инструкции. Съмненията към това съглашение се споделят от доста мои европейски сътрудници ", сподели Джанмарко Чентинайо.

Италия е страната в Европейски Съюз са най-вече предпазени наименования за генезис и предпазени географски инструкции, в това число сиренето Пармиджано-Реджано и прошутото от Парма. В рамките на СЕТА Канада е признала над 40 италиански продукта от тези групи от общо 292.

Договорът краткотрайно влезе в действие през септември 2017 година, премахвайки митата върху огромен брой артикули и разширявайки достъпа до канадско говеждо месо в Европа и европейско сирене и вино в Канада. Според поддръжниците му той ще усили търговията сред сътрудниците с 20% и ще укрепи стопанската система на Европейски Съюз с 12 милиарда евро годишно и на Канада с 12 милиарда канадски $ (9 милиарда долара).

През 2016 година в няколко европейски столици, в това число и в София, се организираха митинги против съглашението.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР