Италия може да се състезава на олимпийските игри в Токио

...
Италия може да се състезава на олимпийските игри в Токио
Коментари Харесай

МОК е приключил случая с италианския олимпийски комитет след ново правителствено постановление

Италия може да се състезава на олимпийските игри в Токио с националните си знаци, откакто избегна възможни наказания с ново държавно разпореждане в последния миг, гарантиращо автономията на националния олимпийски комитет (КОНИ). Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах съобщи през днешния ден, че този случай е завършен от Изпълкома, само че също по този начин сподели, че наказването на КОНИ е алтернатива, в случай че държавното управление на Рим не работи оправдано.

" Бяхме подготвени, няма подозрение. Трябва да прилагаме едни и същи правила и да се отнасяме еднообразно с всички. Приетият декрет поставя завършек на терзанията ни по отношение на автономията и ролята на КОНИ. Ние сме доста удовлетворени от постановлението и приключихме това делото ", разяснява Бах.
Международният олимпийски комитет се тормози за Италианския олимпийски комитет (КОНИ), който трябваше да отдаде част от функционалностите си на държавната компания " Sport e Salute " след признати от Народното събрание законови промени. След новото държавно разпореждане от вторник чиновниците на " Sport e Salute " би трябвало да се върнат в КОНИ.

МОК е извънредно сензитивен към всевъзможни външни намеси и в правилника на организацията категорично е записано, че те са безусловно неразрешени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР