Италия минава във Втора фаза на борбата с пандемията от

...
Италия минава във Втора фаза на борбата с пандемията от
Коментари Харесай

Официално: Отменят извънредното положение в Италия на 4 май

Италия минава във Втора фаза на битката с пандемията от ковид от 4 май. Правителството разгласи, че тогава изключителното състояние в страната ще бъде анулирано, само че към момента в действие остават някои ограничавания, с цел да не се стигне до нов взрив на инфектираните в страната. Както е известно, пандемията на Апенините стартира на 20 февруари, когато бе открит първият инфектиран с COVID-19. Впоследствие страната бе ударена тежко от болестта и 26 644 души починаха, а от 10 март бе оповестено изключително състояние. В последните дни обаче броят на починалите непрекъснато понижава и това убеди управляващите да охлабят ограниченията. Това значи, че скоро се чака спортистите да могат да пондовят тренировки, а по-късно да бъдат рестартирани и спортните събития.  Италия разгласи разхлабване на ограниченията, само че публиката остава доста надалеч от стадионите

" Всички показахте мощ, кураж, възприятие за отговорност и общественост. Сега стартира нов стадий от битката ни с ковид. Трябва да сме наясно, че с началото на Втора фаза, има възможност в някои елементи на страната кривата на инфектираните още веднъж да тръгне нагоре. Затова ще е още по-важно да съблюдаваме обществената отдалеченост от най-малко един метър. Дори и когато сме със фамилията, би трябвало да продължим да бъдем внимателни, тъй като учените настояват, че 1 от 4 души се е заразил в фамилна среда. Ако не съблюдаваме обществената отдалеченост, кривата още веднъж ще тръгне нагоре, както и броят на жертвите, а това ще довърши стопанската система на страната. Ако обичате тази страна, спазвайте ограниченията ", съобщи министър председателят Джузепе Конте.

Във въпросната Втора фаза се възнамерява карантината да бъде охлабена, да бъдат разрешени пътувания на близки дистанции, да има повече независимост за спорт навън. Запазват се обаче ограниченията за съблюдаване на обществена отдалеченост, а пътуванията сред разнообразни райони ще бъдат разрешени единствено при неотложни случаи.
 Масово неодобрение на Ботуша може да забави нещата
Относно футбола, от 4 май тимовете ще получат позволение да подвовят самостоятелни тренировки, а от 18 май ще могат да упражняват и на групи. Играчите ще бъдат непрекъснато тествани и с двата типа проби за COVID-19, тъй че в случай че накой се болести, да може мигновено да бъде изолиран от останалите. Освен това държавното управление ще фиксира цената на защитните маски на 50 цента, с цел да бъдат по-достъпни за популацията.

" От 4 до 18 май ще наложим нови ограничения за обществена отдалеченост, пътуванията ще бъдат лимитирани единствено в границите на обособените райони, като изключения ще се вършат единствено при неотложни задължения или по медицински аргументи. Ще позволим фамилни визити, само че единствено при съблюдаване на обществената отдалеченост и носенето на защитни маски. Забраняват се огромни фамилни събирания. Спортните действия ще може да се организират при съблюдаване на отдалеченост от 2 метра, а при вървене отдалеченост от 1 метър ще е задоволителна. За да позволим възобновяването на спортните събития в страната, от 4 май професионалните и непрофесионалните спортисти (под егидата на Олимпийския комитет), ще получат опция да упражняват, само че и в тези тренировки би трябвало да се зпазват ограниченията за обществена отдалеченост ", добави министър председателят.
 Промяна в проектите на Серия " А "
В Италия отварят заведенията за хранене, само че единствено за поръчки по домовете. На погребеният пък ще бъде разрешено да участват не повече от 15 души. От 4 май ще бъде разрешено и на доста предприятия да възобновят работа, като и там ще би трябвало да се съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР