Италия иска реформа на бюджетните правила на Европейския съюз, за

...
Италия иска реформа на бюджетните правила на Европейския съюз, за
Коментари Харесай

Италия иска реформа на бюджетните правила на ЕС

Италия желае промяна на бюджетните правила на Европейския съюз, с цел да се форсира икономическото възобновяване, съобщи през вчерашния ден министър председателят Джузепе Конте, представен от " Ройтерс ".

" Искаме да преразгледаме пакта за непоклатимост и напредък, тъй че разпоредбите на Европейски Съюз да оказват помощ за растежа и устойчивото развиване в Италия и в цяла Европа ", акцентира Конте по време на спор в Сената.

Според европейски чиновници и документ на финландското председателство на Съвета на Европейски Съюз, представени от " Ройтерс ", Европейски Съюз се готви да преразгледа прецизните си фискални правила на фона на забавянето на стопанската система на блока.

Вчера бъдещият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен повери икономическото портфолио на някогашния италиански министър председател от левицата Паоло Джентилони, което съгласно някои наблюдаващи е стъпка към разхлабване на фискалната политика.

Може обаче да се преглежда и като балансиращо решение, поради че Фон дер Лайен повери поста изпълнителен зам.-председател по стопанската система в полза на хората на някогашния латвийски министър председател Валдис Домбровскис, който има репутацията на мощен последовател на фискалната дисциплинираност.

Финландският документ с дата 9 септември ще ориентира дебата за промяна на фискалните правила, който финансовите министри на Европейски Съюз ще проведат в събота в Хелзински, съгласно дневния ред на срещата.

Финландия, която обичайно поддържаше строго интерпретиране на пакта за непоклатимост, признава в документа, че ролята на фискалната политика на еврозоната за поддръжка на стопанската система от ден на ден се счита за основна и тъй като валутната политика е възприемана като " все по-ограничена ".

Според сегашните разпореждания Европейската комисия би трябвало да преразгледа фискалните си правила до края на годината. След прегледа през 2014 година Брюксел се въздържа от препоръчване на промяна, само че тогава разпоредбите не бяха тествани както би трябвало.

Сега обаче резултатът може да бъде друг, поради че Германия, обичайният стопански мотор на блока, е на ръба на криза, а чиновници в Берлин намерено загатват, че може да се налеят пари в стопанската система, с цел да се противодейства на доста закъснение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР