Италия имаше проблеми и преди коронавируса. Сега на Европа ще

...
Италия имаше проблеми и преди коронавируса. Сега на Европа ще
Коментари Харесай

COVID-19 постави въпрос пред Европа: какво да прави с Италия

Италия имаше проблеми и преди ковид. Сега на Европа ще ѝ се наложи да мисли по какъв начин да ѝ помогне, преди да е станало късно.

Към компликациите с обществените финанси на Италия и разногласията с Еврокомисията за недостига и дълга ѝ в този момент се прибавят най-високата смъртност от COVID-19 и най-дългото спиране на икономическата активност. Моторът на италианската индустрия Ломбардия е блокиран към този момент над три седмици.

Мрачна картина

Рим чака срив на брутния вътрешен артикул тази година - икономическият министър Роберто Гуалтиери разгласи в сряда, че прогнозата на главната бизнес асоциация за 6% спад е реалистична и вярата е в бързо възобновяване. Самото държавно управление няма да даде данните си за резултата върху стопанската система преди края на април, само че решението за съвсем цялостното прекъсване на производството неизбежно ще има мощен отзив.

И преди рецесията упованието за стопански напредък бе за 0.6%, при 0.3 предходната година. Според източници на " Ройтерс " към края на март финансовото министерство е очаквало най-малко 3-процентов спад.
Europe`s economy`s in free fall due to Coronacrisis.

PMI`s all registered record declines in activity, w/Italy and Spain experiencing the sharpest reductions.

Pointing to massive recessions in the countries. https://t.co/3I9Lp7JeXQpic.twitter.com/F8glW1tpd3
- Rick
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР