Италия има нов радикален план, с който ще се опита

...
Италия има нов радикален план, с който ще се опита
Коментари Харесай

Италия има нова идея за справяне с неплащането на данъци

Италия има нов коренен проект, с който ще се опита да се оправи с големия проблем с неплащането на налози в страната, написа Bloomberg.

Европейската стопанска система има една от най-високите ставки на континента. През 2016 година Италия е изгубила €107,5 милиарда поради неплащане на част или на цялата дължима сума. Изчислява се, че към 30 % от дължимите налози не постъпват в държавната хазна.

Идеята: Рим ще предложи на потребителите данъчен заем, в случай че заплащат по електронен път, като в това време ще наложи такса за изтегляне на кеш над избран месечен предел.

Намаляването на използването на кеш и окуражаването на електронните заплащания би трябвало да понижи сивата стопанска система, която е над 12 % от брутния вътрешен артикул.

Магазините, заведенията за хранене и другите дребни бизнеси постоянно отхвърлят електронни заплащания с обяснението, че таксите са високи. Много от тях по този начин и не регистрират част от кеш преводите.

Макар към този момент това да е единствено концепция и съответните предложенията към момента да не са ясни, притежателите на дребен бизнес, както и някои политици, бързо ги разкритикуваха.
 Италия - европейската икономическа бомба със закъснител
Италия - европейската икономическа бомба със закъснител

Страната продължава да изпитва съществени усложнения с обществения си дълг
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР