Италия, една от най-тежко засегнатите страни от коронавирусната пандемия, планира

...
Италия, една от най-тежко засегнатите страни от коронавирусната пандемия, планира
Коментари Харесай

Италия планира през януари да започне ваксинация срещу Covid-19

Италия, една от най-тежко засегнатите страни от коронавирусната пандемия, възнамерява да стартира огромна акция за имунизация през януари, съобщи министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца.

Ваксинирането "ще стартира в края на януари, когато се надяваме да имаме първите дози ", сподели Сперанца на среща с фармацевти.

"Тази акция ще бъде без казус... ще изисква изключително активизиране " на запаси, сподели той. Италия, сходно на своите европейски съседи, които се борят да се оправят с опустошителната втора вълна на пандемията, е записала към 1,3 милиона случая и жертви от близо 50 000, откогато коронавирусът стартира смъртоносния си поход при започване на тази година.

Направени са световни старания за намиране на лекувания и ваксини и по-рано този месец американският фармацевтичен колос Pfizer и неговият немски сътрудник BioNTech оповестиха за пробив с ваксина, показваща успеваемост над 90%.

Тази седмица компанията подаде заявление за позволение за незабавна приложимост в Съединени американски щати и няколко други компании се чака да я последват, като първите ваксини ще бъдат пуснати вероятно преди края на тази година.

"Ваксините съставляват голям прогрес в историята на човечеството ", сподели Сперанца, защитавайки потреблението им в страна, в която е налице забележима съпротива против тяхното въвеждане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР