Италия е вторият четвъртфиналист на Евро 2020! Скуадра адзура се

...
Италия е вторият четвъртфиналист на Евро 2020! Скуадра адзура се
Коментари Харесай

Резерви измъкнаха Италия, "адзурите" на четвъртфинал след продължения

Италия е вторият четвъртфиналист на Евро 2020! " Скуадра адзура " се класира за финалната осмица с изстрадал триумф с 2:1 против Австрия след продължения.

На " Уембли " в Лондон " адзурите " бяха по-активни през първата част, само че стигнаха единствено до греда на Чиро Имобиле в 32'. След почивката обаче стражът Джанлуиджи Донарума и бранителите пред него претърпяха напрегнати моменти. Гол на Марко Арнаутович за австрийците в 65' не бе зачетен поради засада, а малко по-късно съдиите разглеждаха обстановка пред вратата на " адзурите ", преди да преценяват, че няма учредения за присъждане на дузпа.

В последна сметка Италия оцеля и стигна до продължения, в които взе своето с попадения на влезлите като запаси Федерико Киеза и Матео Песина - надлежно в 95' и 105'. В 114' появлият се на промяна за Австрия Саша Калайджич понижи на 1:2, възползвайки се от неточност на Донарума, само че за повече тимът на Франко Фода не откри сили.

Така Италия записа 17-и триумф против Австрия в 36-е мача посред им. Вундертимът има 11, при 8 равенства. В четвъртфиналната фаза на Евро 2020 " Скуадра адзура " чака спечелилия от мегасблъсъка Португалия - Белгия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР