Италия е в най-висока степен на готовност за посрещане на

...
Италия е в най-висока степен на готовност за посрещане на
Коментари Харесай

Италия е в най-висока степен на готовност след иранските атаки срещу Израел

Италия е в най-висока степен на подготвеност за посрещане на евентуални закани за сигурността след иранските офанзиви против Израел през уикенда, като описът с рискови публични места, които би трябвало да бъдат деликатно следени, непрекъснато се актуализира, съобщи италианската новинарска организация АНСА, представена от Българска телеграфна агенция.

Вътрешният министър Матео Пиантедози свика за през днешния ден заседание на комитета по националния ред и социална сигурност, на което ще участват началниците на полицейските сили и разследващите организации.

Външният министър Антонио Таяни  Антонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 година ръководител на Европейския парламент и министърът на защитата Гуидо Крозето ще приказват за настъпилата обстановка пред общо съвещание на комисиите по външна политика на долната и горната камара на италианския парламент.

Вчера министър председателят управлява посредством видео връзка среща на водачите на страните от Г-7, по време на която се одобри обща декларация, която „ изрично “ осъди офанзивата.

„ Изразяваме цялата си взаимност и поддръжка за Израел и народа му, и още веднъж удостоверяваме уговорката ни към сигурността му “, се споделя в официално съобщение на Г-7, публикувано от италианското ротационно председателство, представено от АНСА.

„ С дейностите си Иран направи още една крачка към дестабилизацията на района и рискува да провокира неконтролируема районна ескалация. Това би трябвало да се избегне “, се споделя в изказването.

„ Ще продължим да работим за стабилизиране на обстановката и да се предотврати по-нататъшна ескалация. Ние настояваме Иран и неговите съдружници да прекратят офанзивите си и сме подготвени да вземем нови ограничения в този момент в отговор на новите дейности за дестабилизация “ “, написа в изказването.

„ Ние също ще засилим съдействието си, с цел да сложим завършек на рецесията в Газа, в това число посредством работа за неотложно и стабилно преустановяване на огъня и освобождение на заложниците, държани от „ Хамас “, и доставка на спомагателна филантропична помощ на палестинците в потребност “, се споделя в изказването.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР