Италия е регистрирала рекордните от началото на епидемията 8 804

...
Италия е регистрирала рекордните от началото на епидемията 8 804
Коментари Харесай

COVID-19: Италия с нов рекорд на заразените за 24 часа, сериозен ръст на починалите

Италия е записала рекордните от началото на епидемията 8 804 инфектирани с новия ковид (COVID-19) през миналото денонощие. Това демонстрират формалните данни на здравното министерство на страната, представени от международните информационни организации.

В съпоставяне с вчерашните данни, броят на инфектираните през днешния ден се усилва с близо 1500 души , с което общият брой на инфектираните от началото на епидемията в страната към този момент е 381 602 души .
 Италия за пръв път от началото на COVID-19 пандемията с над 7000 инфектирани
Италия за пръв път от началото на COVID-19 пандемията с над 7000 инфектирани

Досега върхът беше 6 557 души в разгара на епидемията през март

През последните 24 часа са умряли още 83 души от COVID-19, с което общият брой на жертвите от началото на епидемията в Италия доближи 36 372 души , като по този индикатор страната е на второ място в Европа след Англия.

Областите Ломбардия, Пиемонт и Кампания са трите най-засегнати области. Докато в Италия се следи възобновление на болестта, смъртността към момента се задържа под нивата през лятото . Въпреки това тя постепенно стартира да следва кривата на разпространяване на вируса.

В Ломбардия има над 2000 новозаразени. Заразените в южната област Кампания, която остана релативно незасегната от първата вълна на пандемията, за първи път надминаха 1000 души в границите на 24 часа.
 Италия с пакет от ограничения против ковид
Италия с пакет от ограничения против ковид

На Апенините маските са наложителни

Носенето на защитни маски е наложително във всички публични пространства от предходната седмица поради влошената обстановка, откакто държавното управление удължи изключителното състояние в цялата страна до края на януари идната година.

Досега италианското държавно управление изключваше опцията за нова обсада на национално равнище, като съобщи, че ще бъдат налагани ограничавания на локално равнище. Премиерът Джузепе Конте обаче през днешния ден загатна, че доста ще зависи от държанието на италианците .

" Ако броят на инфектираните и хората в болница се усили, и по-специално в реанимацията, още веднъж ще имаме усложнения ", акцентира той.

Броят на хората, приети в болница поради COVID-19, се е нараснал с над 300 до 5 796 души през последните 24 часа, като 586 души са настанени в интензивни отделения .
 Невиждан от 24 март брой на новозаразените с ковид в Италия
Невиждан от 24 март брой на новозаразените с ковид в Италия

Цели 5 372 души са дали позитивни проби за денонощие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР