Италия е поредната страна, която ще признава български документи за

...
Италия е поредната страна, която ще признава български документи за
Коментари Харесай

Италия ще признава изтеклите ни документи

Италия е следващата страна, която ще признава български документи за идентичност с изминал период, само че единствено за 6 месеца, оповестиха от Министерство на външните работи.

Уведомлението на нашето дипломатическо ведомство е получено от Министерството на външните работи и на интернационалното съдействие на Италия.

Условието за признание на български персонални документи е срокът им на приключване да е в интервала 13 март 2020 година -31 октомври 2020 година за период от шест месеца от датата на приключване на документите.

По инструкции на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева ръководителите на всички български задгранични представителства желаеха от страните, в които са упълномощени, по изключение да позволяват на българите да се прибират в България, даже в случай че персоналните им документи са изтекли.

България реципрочно ще пропуща техните жители с изтекли документи.До момента още 28 страни са удостоверили, че в изискванията на пандемията от ковид ще признават и пропущат на излизане от територията им български жители с изтекли персонални документи в интервала 13 март - 31 октомври 2020 г.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР